КЛОУНИ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ

КЛОУНИ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ
19-06-2023г.
0
Мартин Карбовски

Не бих си и помислил за секс с клоуни, докато един ден клоунът не ми стана учител по биология.

Това, от което се оплаква Г-обществото са присъдите. Затова този текст изрично трябва да се каже, че не е присъда, а опит да изразя как се чувствам.

Основният грях на либерализма е, че постави секса там, където го няма. И където не му е мястото. Кой, как и защо го направи - това е друг разговор.

Но ето - всички мъже в казармата имат реални ясни спомени от обща баня. Дори и банята да не е била обща, там приватност, уединение, нямаше дори в тоалетната. Но там никога, по никакъв начин на мен, момчето не са му минавали мисли за голи мъже. А беше пълно с голи мъже, които бързаха да се къпят. Това помня, убийте ме, но ясно трябва да се каже, че тези неща, които пълзят сега - просто тогава не ни хрумваха.

Това, което пълзи сега, сигурно го е имало. Но не беше навсякъде. Днес дори паметници на прегърнати мъже вече са в друг контекст.
И не съм съгласен с това. Мъжката обич между две момчета в казармата беше задраскана, прегръдката между мъже е компрометирана дори с мемета. Платоническото между хората беше убито сякаш е вредно животно. Всичко се превърна в намеци и ясна заявка, че това е навсякъде. 
Ами не е навсякъде.

Позволявам си да пиша това, заради следната проста случка. Досами НДК пред парчето от Берлинската стена, символ на новия пълзеж, дочух момичешки разговор. Три 13-сет годишни момичета си говореха за петинг високо и със смях. Едната се оплакваше. Че някой, явно съученик, я потупвал в долната част на гърба и на нея й било неприятно (от него).
В друг контекст това би било заявка за насилие. Но те се смееха и коментираха, като всички деца. Минавайки покрай мен едната ясно каза, че и дядо й я потупвал така.
“И дядо ми ме потупва така - каза детето - и аз се чудя дали дядо ми не е педофил…”
Бях с гръб към тях  и се обърнах, те не ми обърнаха внимание, те се смееха и се чудеха дали дядото не е педофил и техният разговор продължи да глъхне по “Фритьоф Нансен”.

Аз мисля, че това, което се случва  днес е Второто гонене от Рая. Детската концепция за света днес включва всичко дадено от змията на Ева - секс, опасности, доноси, съмнения, реално насилие, преувеличено насилие, фантазирано насилие, рекет на насилените - и една голота, за която всички би трябвало да кажем, че е рано.

Ние обаче сме уплашени да се борим с това. Защото воят на модерните хиени те изяжда още преди да си разкъсан от новите зъби на времето.
Всеки нормален човек, който обича секса, днес ще ви каже, че сексът не трябва да е навсякъде. Примерно в главите на тия момичета пред НДК, по тоя начин.
И шегите с дядото могат да се извратят минимум до социална смърт.
Не всяка прегръдка е предложение, не всяко докосване е желание. Но от похода за “секс във всичко” най-много пострадаха човешкото и роднинското.
И именно човешкото и роднинското вече са дамгосани.

Затова давам този пример. Представете си, че много обичате невинно да се забавлявате с клоуни. На манежа, на арената, под шатото. Нарочно давам този пример, защото публичността на смеха няма нищо общо с уединението на интимното. 
Клоунът не е интимен и е по принцип асексуален, надявам се разбирате. 
Но! Ако един ден клоунът започне да ви преподава урока по полова система, то на всеки от нас ще му стане ясно, че и клоуните правят секс. Няма как да не се досетим за това.
Немислимото е свършено - клоуните са навсякъде, защото видите ли някой се възбуждал от това. Клоуните са навсякъде, защото преди време един клоун е получил неразбиране от публиката. Клоуните са навсякъде, защото и те са хора. Клоуните празнуват лятното неравноденствие разголени, защото този разговор е важен и трябва да продължи.

За кого е важен? За децата? Не е вярно. За старците? Не е вярно. За политиката? Не е вярно. За икономиката? Частично вярно.
Такъв разговор е важен само за цирка. А циркът е пътуващ и не е оттука.
Една скоба - циркове и артистични катуни е имало през цялата човешка история. И основно за местното население е било опазването на децата от странстващите. Факт. Това е инстинкт.

Безобразие е не това, което правят клоуните насаме, а че преподават биология, преподават религия, преподават ново евангелие. Клоуните са в основата на една нова “морална полиция”. На едно ново законодателство, което дефинира клоуните като имперска сила.
Затова има и съпротива срещу клоуните. Те не са Г-обществото. Те са партия на Превъзпитанието. 
Ако клоуните бяха на власт в Чехословакия, там щеше да има движение за “клоуни с човешко лице”.

Не е метафора. Идва времето на Чешките събития.
И чак когато чешките събития започнат, тогава ще се разбере - циркът имал танкове.
Да не се изненадате.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.