НАРОД ОТ ПИЦЕНОСЦИ

НАРОД ОТ ПИЦЕНОСЦИ
08-06-2023г.
0
Мартин Карбовски

Либералният дискурс измисля нови думи за нещата и събитията, на които традиционализмът се е подиграл.
Нови думи, новговор, по-добре звучащи грехове.
Затова и аз няма да напиша “разносвачи на пица”.
ПИЦЕНОСЦИ е по-достолепно. Бакшишът е по-голям.
А и няма срамни професии.
Но има срамни резултати. Вижте падането на една нация в капана на либералното образование, което вече трябва да се узакони и да се изписва като “образУвание”. По-близо ще е до истината. Ето линк.

https://bgnes.bg/news/dobr-393-e-srednata-otsenka-na-maturata-po-blgarski-ezik-i-literatura/

Тази оценка е завишена оценка при занижени стандарти. Реалната обща оценка е тройка. Тройка на масата от деца. И голямата тайна, която не казвате на тези деца е, че с тази тройка могат само да разнасят пици. Защото отличниците знаем къде са - в Мастършеф, те ще са шефове, но пък повечето ще са готовачи. Нация от кашавари - това вече е мечта.

Защо точно пици ли? Защото оценките по английски на тези деца са по-добри от средните им нива. Идеални са да носят пица в Детройт и Дюселдорф. Поне момчетата. Защото и вие познавате много тройкаджийки, които вече са отличнички.
Не знам дали ще ми стигне цинизмът и подигравалото - но знам, че либерализмът счупи тези деца. Те не познават часовника и нямат не просто усет за четене с разбиране. Те няма усет за време, задължения, понятия като Отечество, срам или поне оценка на похотта и мързела като грехове. Или естетика, по-голяма от изкуствен бюст.

Идеални за ПИЦЕНОСЦИ. Малки, разединени, смачкани, безволеви и гневни - но знаещи английски. 
Ние, техните родители, сме същите и дори не знаем английски. И трябваше да изучим тези деца, но ни попречиха.

Попречиха им, и днес потомците на копиеносците на севастократор Калоян, пленил Балдуин са ПИЦЕНОСЦИ.
Балдуин си отмъсти с реклами и “counter strike”. Айфони и чалга. Тринадесет годишен с 1,13 промила. Какво беше това промил?

Потомците на революционери и поети. На фабриканти и абаджии, обличали цяла имперска армия. Опълченци и македонски терористи, умрели за тая мечта - готовността да се носят пици на следващите окупатори. Внуците на космонавти и ядрени инженери. Плаче ми се - не за оценките, а за децата.
Знам, че не бива да се говори така.
Но простете, деца. И се хванете да изтръгнете до корен всеки, който ви създава удобството и безволието на осреднената посредственост, в свят, в който вече другите нации се катерят по Марс.

Вече знам, че ние, вашите бащи сме сбъркали, нямайте съмнение. Това, което правим 33 дълги и трудни години не е демокрация. Това е закриване на производството.
Производството на Народ.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.