ЕНИЧАРСКИ КАПАН ЗА ПАМЕТТА

ЕНИЧАРСКИ КАПАН ЗА ПАМЕТТА
07-06-2023г.
0
Мартин Карбовски

За да докажат тезите си новите еничари променят историята. Лъжата им, подхваната от медиите, може да обиколи света, докато тук ние се натуткаме да я опровергаем.

Седесарят-солташак на ГЕРБ днес неуверено е излъгал, че в нашите ракетни поделения, които поддържаха СС-23 са били управлявани от руснаци. Много скрити руснаци, много секретни руснаци.

Солташакът на ГЕРБ лъже това, за да домъкне вода в собствената си мелница на лъжата, че е имало у нас руски бази, така както сега има амеркански бази.

Знам, че никому не е важно, но на истината е важно:
По време на службата си от 1988-ма до септември 1990-та като ефрейтор в ракетната база в Марино поле, Карловско, за две години там не съм срещнал нито един руснак.
Не ми е и хрумнало да търся - всички “барути” (тогава така наричахме офицерите) бяха от Карлово или от Пловдив. Началник на поделението беше полковник Петър Василевски.
И нито един руснак, включително и ВКР -то, с което имахме сблъсъци непрекъснато, всички бяха български офицери. Нито един руснак, това е нелепо твърдение.

При разиграването на бойните задачи ни беше обяснено, че специалната бойна глава би могла да пристигне от Одеса за 40 минути. Най-кратката задача беше задача 4 - нощна стрелба от движение. 

В това поделение нямаше реални бойни глави. 

Нямаше право заради международните договори. Но и руснаци нямаше. Те щяха да дойдат, само ако потрябваха.
Слава Богу, не ни потрябваха бойни глави и руснаци.
А днес политиците лъжат като разпрани само и само, за да докажат, че тия са като ония.
Ами не са.
Питам се и друго - защо си мълчите, артилеристи? Там нямаше дори един руски съветник, нямаше дори на най-големите учения. Кажете го на политиците, не немейте пред тая наглост.

Това, което прави новият еничарски корпус и нарича “времеубежище” е прост капан за паметта.
Помнете и не им позволявайте да променят историята, за да дадат на чуждия ботуш правата тук да се държат като “руснаци”.
Руснаци нямаше, казва ви го ефрейторът, вие лъжете.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.