ПЛЕЙБОИТЕ ОТ ЛУЗИТАНИЯ*

ПЛЕЙБОИТЕ ОТ ЛУЗИТАНИЯ*
15-06-2023г.
124
Мартин Карбовски

Лузитания е луксозен американски пътнически лайнер, потопен от немска подводница U-20 през 1915-та година. 
Събитието е един от поводите САЩ да се намесят в ПСВ.

У нас днес, размишлявайте - досега не сме имали премиер пияница. Всякакви сме имали, явно по тънката част големи специалисти сме имали, сухари и нърдове сме имали, но пияница, начело на държавата не сме имали. Помислете дали не е време, след като досега не ни върви с другите им хобита.

Борисов отказва да даде ДНК проба, за да се разбере дали детето от Барселона е негово. Не даде нормално обяснение и за Мата Хари. Но едно е ясно - пълната програма на сексуалните практики във властта е сериозна. Някои дори завиждат на хората с власт за възможностите.

Същото е и Петков. Коалиционният партньор има своите постижения и забежки, но не е прилично да повтаряме тия разкрития.

Но не е това темата. Ако някой се забавалява на нашия кораб (далеч не е само Борисов и Петков!) той малко ми прилича на плейбой на потъващ кораб. Добри дрехи, обноски, прислуга, власт, вдигаща либидото и на мъже, и на жени. А под тях вече не е спокойното море. Хайвер, шампанско, засукване на мустак - нашият властови плейбой се забавлява, а корабът го дебнат ту буря, ту враг в подмолите.

Днес ми посочиха един мъж и го коментираха като любовник на един бивш министър. Абе явно забавлението на горната палуба в първа класа минава всичко, което може да си представите. 
Ашколсун, всички ни излъга.

Замисляли ли сте се как ли правят секс тия хора? С усещането, че навън всичко е наред с държавата, корабът плува, а ние се забавляваме. 
Как правят деца тия хора? Като всички нас - почти не ги правим. Но ако ги правим сме притиснати от тегобите на епохата, страха от война, разходи и данъци, смачкани сме от невъзможности. 
Ми не сме като плейбоите на Лузитания.

Берковица потъва, и не потъва като Лузитания. През това време емпатията на социалния министър изглежда като обругаване. Плейбойките от Лузитания (за да няма сексизъм) дали знаят, че в Берковица на една жена й се удавиха прасето и пуйките? 
Плейбоите от Лузитания ви съчувстват. Сякаш корабът не е общ. Сякаш тяхната палуба ще потъне по-бавно. Сякаш те ще доплуват до пристан, сякаш вие сте обречени, те - не.
Ще доплуват, но корабът си отива.
Нашата Лузитания е България и ние с упорство избираме капитани, които се късат от игрички в първа класа.
Време е за капитан - пияница. При толкова пияници в тая държава - какви са тия абсурдни селски плейбои, които си избирате?
Замислете се малко, защото те няма да го направят.

*
“Плейбоите от Лузитания” е разкошно етно-джаз парче, потърсете го.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.