ТРИ ЛЪЖИ в първите три новини

ТРИ ЛЪЖИ в първите три новини
11-06-2023г.
0
Мартин Карбовски

Абе не трябва да се мълчи. Хладно трябва да се казва, когато ни лъжат. Ето ви три лъжи, в първите три новини. Някои от тях са подвид лъжи - примерно такива с с премълчаване.

1. Мария Габриел казала, че трябва да дадем всичко за Украйна, за да можем да участваме във възстановяването на Украйна. Светльо не я пита как върви нашето участие във възстановяването на Ирак. Или възстановяването на Афганистан. Все пак става дума за нашата военна солидарност, в която няма традиция след това да имаме някаква полза. Не е дребнаво. Ако някой ви пита каква ни е ползата от войната в Украйна, питайте го за ползата от войната в Ирак. А тя по мое субективно мерене се състои в пет-шест ковчега. Вече съм забравил колко.

2. Сватбар ли е, жених ли е - стрелял с пистолет в подлеза на НДК. Новината не е такава, че да има какво да се излъже, дори беше споменато, че сватбарят е сириец. Но новината започна с това, че прокуратурата е оставила стрелеца в ареста. Но после се разбра, че той ще е там за 72 часа. Утре, когато същият стреля пак на улицата всички репортери ще са много, много изненадани. Това ще е лъжа без продължение - просто утре като пуснат сириеца - новина няма да има. До следващата стрелба.

3. Заради педофилския филм в Одеон, имаше включване пред киното, където репортерът ни каза, че киното е в центъра на София. Това е вярно. Не беше вярна следващата му реплика, че някой вчера там се е събирал, за да противодейства на гей-общността. Досега никой не е организирал такова противодействие, защото у нас се провежда политика на “толерантност под вежди”. Както и никога досега не е показван филм за целуващи се тринадесетгодишни момчета. Филмът е на ръба на забранената порнография и внушението, че е “нормален” филм за едно приятелство трябва да се обсъжда. 
Вместо това обсъждането се осъжда, а в репортажа се неглижира. В репортажа не се каза, че никога у нас не е имало такова изкуство, което би могло да е забранена порнография. Има закони, прочетете ги.
Новините са тенденциозни. От тези тенденции никой няма полза, дори гейовете и дори педофилите.
Написах това, защото утре срещу моите репортажи за педофила-депутат Кузов, излъчвани преди в Одеон, ще бъде противопоставено изкуството да обясниш любовта между един депутат и едно бедно тринадесетгодишно момче от “Сухата река”. 
Защото ние в ефир често бъркаме “новини за изкуство” с “изкуствени новини”. И още не сме узаконили педофилията.
Само напомням. 
Лъвислъв ще ви е слоган само до момента, когато депутатът не е отишъл с детето ви на Централна гара и вече му купува баничка.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.