ОБЕЗУМЯВАНЕ, НАСЪСКВАНЕ И ПОРОЙ

ОБЕЗУМЯВАНЕ, НАСЪСКВАНЕ И ПОРОЙ
16-06-2023г.
231
Мартин Карбовски

Млада жена ходи на четири крака, доста сръчно и бързо, човешки галоп, сменящ ръце и крака. Даже прескача пейки. Иска да се върне към атавизмите си.

Жена казва на мъж, че няма да прави сладолед от млякото в гърдите си. Нещо като жената на четири крака. За какво говорят тия хора, все повече светът става неразбираем, налуден, но не и парадоксален. Защото има хронология в неразбираемостта.

Издател събира пари да съди журналист, защото е казал нещо за Народния съд. Процеси на насъскване. Реванш. Те ни клаха, ние ги разстрелвахме, сега пак те ще ни колят. Иначе всичко минава през съда, прекрасно е.

Някой иска да издигне знаме, високо, високо, високо, както пеят ФСБ. Звездите са звезди защото са високо. Вой и насъскване защо ни е толкова висок пилон. Излишно високо няма, но насъскването заглушава всички други звуци.

Не е достатъчно висок пилонът за знамето. По-нисък е от общата височина на пилоните, около които танцуват голи дъщерите ви.

Видео на момичетата от много успешен тв формат, подходящ за Харем - видеото показва как танцуват в селска дискотека. Тъжни и оживяващи се само, ако телефоните са включени на камера. Иначе са отегчени робини, колко струват, любопитно е.

Панорамата цитира Тютчев. Бил ироничен със стиха си “Росию умом не понят”. По-късно Тютчев имал антизападни изказвания, които “не можеш да проумееш”.

А държавата се разпада. 60-те литра дъжд, които разрушават живота на остарелите и обеднели европейци от Северозапада на територията България. Но това не е за панорама. То не се случва, телевизиите го отразяват като много дъжд. А проблемът е в хроничността на вечния немарлив политически дъжд.
Да се усмихваме, казват в панорамата, говорят за добрия вкус. 
Ще ви залее и вас. Дано добрият вкус, с който лъжехте в репортажите си ви спаси.

Доктор Тупавичаров пише, че държавата се управлява от бъдещи затворници. Единственото безумно и вярно нещо днес. Другите неща са само безумни. Така се прави и телевизия, но кои сме ние да ви съдим.

Сякаш вече можем само да пишем дневника на Ане Франк. Или като Стамболийски в Славовица да изпишем датата на смъртта си. Порой от събития и дати на смъртта на една държава. Порой.

*** 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.