Заради интеграцията: Контролът на въздухоплаването в САЩ наема хора с "интелектуални и психични проблеми"

Заради интеграцията: Контролът на въздухоплаването в САЩ наема хора с
16-01-2024г.
0
Лентата

Агенцията за контрол на въздухоплаването на САЩ (FAA) започва активно да набира служители, които страдат от "тежки интелектуални" увреждания или имат различни форми на психологични разстройства, съобщава в. "Ню Йорк Поуст".

Сред търсените кадри ще са такива с умствени и физически отклонения. Това е част от инициативата за многообразие и приобщаване, изложена на уебсайта на агенцията. По този начин Вашингтон се стреми да намали дискриминацията на работното място.

FAA се занимава с контрол на въздушния трафик, приемане на различни регулации, даване на разрешения за ракетни изстрелвания и сертифициране на нови летателни апарати.

"Федералното правителство е набелязало целеви групи, които трябва да имат предимство в наемането", се казва в уебсайта на FAA.

"Търсим кадри с намален слух, зрение, липсващи крайници, както и хора страдащи от частична парализа, пълна парализа, епилепсия, хора с тежки интелектуални увреждания и страдащи от психични разстройства."

"Многообразието е неразделна част от постигането на мисията на FAA за осигуряване на безопасно и ефективно пътуване в нашата нация и извън нея", заявяват от FAA по повод "програмата за инклузивност".

FAA е под контрола на Министерството на транспорта на САЩ. В агенцията работят около 45 000 души. Междувременно, хората с "тежки" умствени и физически увреждания са най-слабо представената група от всички държавни служители.

"Тъй като многообразието е критично важно, FAA активно подкрепя и се включва в различни асоциации, програми, коалиции и инициативи за подкрепа и настаняване на служители от различни общности и среди. Нашите хора са нашата сила и ние полагаме големи грижи да инвестираме в тях и да ги ценим като такива", заявява FAA.

Новата политика на Агенцията за контрол на въздухоплаването на САЩ стана обект и на доста критики.

"Искате ли да летите на самолет, където наемането на хора с умствени и психологични проблеми е приоритет пред вашата безопасност?", написа технологичният милиардер Илон Мъск. "Точно това се случва."

"Ситуацията в авиоиндустрията е много по-лоша, отколкото си мислите", пише коментаторът на Daily Wire Мат Уолш.

"Хората с увреждания, които могат успешно да изпълнят дадена задача, никога не трябва да се сблъскват с дискриминация", каза професор Стенли Голдфарб, бивш заместник-декан по учебната програма в Медицинския факултет на Университета на Пенсилвания.

"За съжаление, борбата срещу дискриминацията мутира в понижаване на стандартите за навлизане в тези области и по този начин застрашава безопасността на онези, за които е предназначена да служи. Някои начинания просто не се поддават на политиката на идентичност", допълва той.

FAA също така уточнява, че служителите с увреждания ще получат "разумно приспособяване" на работното място.

Източник: dnes.dir.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.