Нетаняху: „Никой няма да ни спре“

Нетаняху: „Никой няма да ни спре“
14-01-2024г.
0
Лентата

Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди днес, че "никой" няма да спре страната му във войната, започната в ивицата Газа като отмъщение за кървавата атака, извършена от “Хамас” на 7 октомври, предаде Франс прес.

„Никой няма да ни спре, нито Хага, нито Оста на злото, нито някой друг“, заяви Нетаняху на пресконференция в Тел Авив, визирайки по-специално заведеното от Южна Африка дело в Международния съд по обвинение, че Израел извършва геноцид в ивицата Газа.

Израелският министър-председател увери, че военните операции вече са направили възможно „елиминирането на повечето военни подразделения на Хамас“ на палестинската територия, ръководени от ислямисткото движение.

Освен това по въпроса за палестинците, разселени от боевете – около 1,9 милиона души от общо 2,4 милиона жители на Газа според ООН - Бенямин Нетаняху посочи, че "има международен закон и той гласи едно просто нещо: вие се разселвате население и не го връщате обратно, докато опасността съществува. А опасността пподължава да съществува."

Войната беше предизвикана на 7 октомври от атаки на “Хамас”, които доведоха до смъртта на около 1140 души, предимно цивилни, на израелска земя, според преброяване на АФП, базирано на израелски данни.

Започнала като отмъщение от Израел, войната в Газа оттогава е отнела 23 843 души, повечето жени и непълнолетни, според последния доклад на министерството на здравеопазването на “Хамас”.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.