Тагарев се разписа на първия български F-16

Тагарев се разписа на първия български F-16
16-01-2024г.
0
Лентата

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се е разписал на първия български F-16. Това съобщи самият той със снимки във фейсбук.

Българското общество очаква с голямо нетърпение F-16 Block 70. За нас това е огромен проект и сериозно усилие за повишаване на способностите на въоръжените ни сили.  Това посочих по време на срещата в производствената база на Lockheed Martin в Грийнвил, Южна Каролина, написа министър Тагарев към снимките.

"При обиколката разгледахме седем от предназначените за страната ни изтребители, които се намират в различен етап на производство. В рамките на кратка церемония разписах шпангоута на първия изтребител, който ще бъде завършен", пише още Тагарев. България ще бъде втората европейска страна, която ще получи най-съвременната версия на F-16.

На място българската делегация беше посрещната от Орландо Санчес, вицепрезидент и генерален мениджър на Интегриранaта изтребителна група в Lockheed Martin. На срещата присъства и зам.-помощник секретарят на ВВС по въпросите на международното сътрудничество Кели Сейболт, написа още министърът на отбраната.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.