Столичните училища са залети от дрога - амфетамини, бонбони, близалки, марихуана....

Столичните училища са залети от дрога - амфетамини, бонбони, близалки, марихуана....
11-10-2023г.
0
Карлос Контрера

Столичните училища са залети от дрога - амфетамини, бонбони, близалки, марихуана.... 23- ма души са задържани за разпространение на дрога около училища. Сред тях е и 15 годишно момиче, което е продавала на оградата на собственото си училище.
Проблемът е огромен и не веднъж от ВМРО сме се опитвали да повдигнем темата. Защото това не е само криминална или социална тема, тя е политическа! Нещата няма да се оправят от само себе си, докато се правим, че такива неща не стават. Възрастта на употреба на наркотици падна до 12-14 години, а дрога се продава вътре в самите училища. 
За вялата предизборна кампания темата не е интересна. За Хекимян и Терзиев видимо тя не е интересна. Не могат да я нарисуват на фотошоп. Не знаят и не могат да предложат решение, да не говорим, че голяма част от симпатизантите на ППДБ открито подкрепят легализирането на марихуаната. Тези хора ли ще се борят срещу дрогата в училищата,  за сигурност в училищата? 
Крайно време е Столична община да обърне внимание на този огромен проблем и заедно с МВР да гарантира сигурността на нашите деца.  За нас от ВМРО това е основен приоритет.
Задължително ни трябва общи програма за превенция, постоянно действаща, мащабна, вътре в класните стаи.
Задължително ни трябва координация между училището (директор и учители) - община - МВР за разкриване на случаи на разпространение и употреба на наркотици сред учащите. Заместник-кмет по сигурността може да координира това.
Нужно е засилване на патрулно-постовата и оперативната дейност на СДВР покрай училищата, за да изгоним наркодилърите далеч от децата на София.
Този разговор е много по-важният от приказките за велоалеи и пешеходни зони!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.