Да поканиш Иво Инджев да говори за израело-палестинския конфликт е все едно поканиш Валери Божинов да обясни струнната теория

Да поканиш Иво Инджев да говори за израело-палестинския конфликт е все едно поканиш Валери Божинов да обясни  струнната теория
08-10-2023г.
0
Дахер Ламот

Да поканиш Иво Инджев в тв студио да говори за политика, за израело-палестинския конфликт или за каквото и да е, е все едно поканиш Валери Божинов да обясни защо според струнната теория фундаменталните съставни части около нас са струни с дължината на Планк, които трептят в резонансни честоти.
Даже си мисля, че Божинов по-добре ще се справи със струните.

Питали ли сте се как се създават продукти като Инджев, чийто восъчни лица мазно лъщят със змийски поглед по студиата, и който сам е отишъл да се предложи за агент на ДС? Вие какви хора мислите, че се предлагат за такава работа? Да, доста празнота, злоба и гняс има в душите им.

Извинявам се, но всичките ми приличат на механични роботи, чиято програма се стартира още по старо му, с перфолента, която се слага от цепките им отзади,  така стартират речите им.
----
Говори за Хамас, но споменава Сирия и Иран като поддръжници, финансиращи дейностите им, а не както е в момента - Катар и Турция. Хамас е сунитска ислямистка организация, основана от Мюсюлманските братя, която се подкрепяше от целия мюсюлмански свят преди време. През 2011 г., когато стартира войната в Сирия,  Хамас  заеха страната на ислямистите и брадати бунтовници срещу Асад, който ги изгони, а Иран и Сирия тотално спряха връзките си с тях, от над десетилетие нямат връзки, а ако някой следеше войната, щете да си спомни всеизвестните снимки на тогавашния лидер на Хамас, Халед Машаал, със знамената на на сирийската опозиция. Както и най-тежките битки реално бяха с членове на Хамас срещу Хизбула. Не е трудно всеки да провери. Но на новоизлюпените либералните "интелектуалци", бивши комунисти преди, не може дори да обясниш колко са нелепи и колко са невежи по темата. Те си повтарят продиктуваното по навик от десетилетия. 

И наш Инджев едно си знае, това си балалайка. Каквото са му казали. И е нормално хората в Сирия да подкрепят палестинците, така както го правят всички араби от арабските страни. Това няма нищо общо с Хамас. Къде е границата и има ли такава  за палестинци и хора от Хамас? Всички ли палестинци са терористи, има ли граница, при условие, че почти всички я подкрепят там? Това означава ли, че могат всички да се избият?

И ако питате мен, Хамас се разкриха във войната в Сирия. И всички знаем какво ще се случи. Каквото се случва винаги след това.  Израел ще отговори и ще избие сто или хиляда пъти повече палестинци и ще окупира още повече територии, ще наложи още по-жестоки антиутопични "мерки" срещу обикновените палестинци.  Хамас не постига нищо, освен да създава поводи за извинение. Сякаш заради това са създадени. 
И която страна да заемеш, все ще е грешната.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.