Защо имам неприятния вкус в устата, че това е поредната гадост, сервирана от въпросната сглобка, некоалиция или както там се нарича?

Защо имам неприятния вкус в устата, че това е поредната гадост, сервирана от въпросната сглобка, некоалиция или както там се нарича?
06-10-2023г.
0
Лентата

Гледам дебатите в Парламента за промени в най-важния български закон - българската Конституция. 

Аз не съм юрист, но гледам в правото си на български гражданин. Защото ме интересува, като български гражданин, какво налага промени в българската Конституция, защо трябва да бъде променяна, какви са предложенията и кой ги предлага. 

Предлагат ги други български граждани. 

Водещи са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов, както и гражданинът на България и Канада - Кирил Петков. 

Като онзи, дето падал от осемнайстия етаж и на третия етаж си казал: до тук добре, и аз казвам: до тук добре. Само дето, въобще не е добре. 

От дебатите ми стана ясно, че всички професионални гилдии и организации, включително и високоуважавани конституционалисти, са против тези промени. 

И твърдят, че ако тези промени биват направени, те ще паднат в Конституционния съд, защото са противоконституционни. Тогава защо сглобката иска да направи промени в българската Конституция, които всъщност са незаконни? Защо нямаше обсъждане на тези промени? 

Защо бяха създадени на тъмно, скрито и тайно, като нещо срамно? Защо в промените е включена смяната на националния празник от 3-ти март на 24-ти май? 

Защо имам неприятния вкус в устата, че това е поредната гадост, сервирана от въпросната сглобка, некоалиция или както там се нарича? Защо? Защо? Защо? 

Напоследък, непрекъснато си задавам този въпрос. Нямам отговори, а ситуацията става все по-сюрреалистична. И единственият отговор, който намирам е, че в момента, за съжаление, ни управляват некадърни, неморални и некомпетентни, алчни за власт и самозабравили се хора, които моментално трябва да си подадат оставката.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.