За либералните хора това да се громи патрЕотизма и пилоните е културен белег на принадлежност

 За либералните хора това да се громи патрЕотизма и пилоните е културен белег на принадлежност
07-10-2023г.
0
Кристиян Шкварек

Дългоочакваният кметски дебат по Дарик тази сутрин, Терзиев срещу Хекимян. 
Водещият е подготвил само 15, най-важни и критични въпроси за бъдещето на града.
Какво намери място сред 15-те:
- Имате ли воля да се преборите с грозните паметници на спорни патриотични настроения, по-конкретно ако хора и в София пожелаят пилон с флага като в Рожен. 
Демек пилон с флага ни на него е грозен паметник, а да се изразяват патриотични настроения е нещо спорно. 
Какво не намери място сред въпросите: 
- Пълнещото се с афганистанци, превръщащо се в ужасяващо, опасно гето, карето от Банята, Халите и Женския Пазар до Лъвов мост. Място, на което отскоро вече има цели улици с бардаци, произвежда се наркотика "Билка" в домашни условия и продава покрай училищата. Жени от провинцията се пласират, а гетото се разраства застрашаващо през последните две години и превръща в истински тумор за града. 
--------------------------------------------------------
По модела на Западните столици и в нашата приоритет на либералния човек, какъвто е водещият в Дарик, е повече това как да бори патриотизма и флаговете, отколкото гетата. 

Как да победи политическите си врагове в дясното и консервативното, отколкото как да победи мигрантската вълна, гетоизираща цели квартали. Защото едното е прогресивно, културно, градско, а другото...на ръба на полит коректността. 

За либералните хора това да се громи патрЕотизма и пилоните е културен белег на принадлежност, докато това да се говори срещу миграцията и гетата - проява на лош вкус и популизъм. На "крайно-десни" възгледи и демагогия. 

Затова и градовете, управлявани от либерални хора винаги поемат по пътя на Брюксел, Париж и Малмьо. Предпазени и сигурни от местен патрЕотизъм, опасни и превзети от Близкоизточнен такъв.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.