Какво постигат бомбите?

Какво постигат бомбите?
11-10-2023г.
0
Дахер Ламот

Всяка бомба, хвърлена в Газа върху палестински семейства и деца, са в полза на Хамас, защото утре тези деца какви ще станат, заобиколени от трупове и мизерия? От Хамас или подобни групи, търсещи мъст. 

Всяка терористична атака на Хамас върху невинни младежи, присъстващи на празнично събитие, подкопава каузата им и отстрани почва тя да изглежда като престъпна такава. Какво се очаква от приятелите и роднините на тези младежи, когато ги привикат в казармата? Да стрелят по месо.

Толкова е просто, че ме е срам да ви го кажа.

А какво правят от двете страни?  По много от същото. Сменят си ролите само. Днес ние колим, утре - вие. За да отмъстим. На кого? Обикновено на такива, каквито се опитват да стоят отстрани, най-беззащитните. И кръгът се затваря и повтаря многократно.

Политиците не гледат да променят средата, от която бълват тези проблеми, а гледат да наливат масло в нея. Какви са им посланията? - "Това са животни, ще ги избием! Ще ги изтрием от лицето на Земята!".

Какви са реакциите на обикновените хора по света?  "Избийте ги, докога ще търпим тези животни, смърт за тях", крещят злорадо, ръсят фалшива загриженост и победоносно вдигат ръце за всяка противникова смърт. На други обикновени хора, като тях. Това е плашещото.

"Тия от оная зла държава са виновни, те им помагат", крякат политици, пишман инфлуенсъри и анализатори, "трябва да отговорим и да ги избием!", пищят в екстаз.  Вместо "трябва да спрем тази лудост и да намерим рационално решение". 
Всички искат кръв. 
Към светло бъдеще вървим. ..

ПС Сетих се за една книга на Чайна Миевил "Градът и градът", в която един град е разделен на зони за два народа. Има и щриховани (смесени) части, където всяка улица е с различни имена и табели за всеки народ, а хората не се гледат, не се забелязват , а живеят си в "своята" държава и си четат само своите табели. Една територия, но две реалности.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.