Това е невиждано досега политическо и морално падение

Това е невиждано досега политическо и морално падение
11-10-2023г.
0
Гост-автор

Днес гръмко рекламираните промени в Конституцията бяха посечени от Венецианската комисия. Същата комисия, пред която цялата сегашна „сглобка“ се кръсти като пред икона.
„Който предлага законопроект, трябва поне да положи разумни усилия, за да обясни съображенията за всяко предложение" – тази оценка на Венецианската комисия би обидила всеки уважаващ себе си юрист, каквито вносителите на тези недомислици явно не са. Всъщност, комисията само повтаря вече направените оценки от цялата професионална гилдия у нас. И тъй като няма какво да се добави в юридически план, може да се добави единствено в политически – това некадърно правителство трябва да подаде оставка заедно с управляващата „сглобка“, както се наричат те самите помежду си.
Пак в днешния ден основната колона на „сглобката" – Бойко Борисов – публично заяви, че ако неговата партия ГЕРБ не победи на местните избори, ще се състави „сглобка" на местно ниво. Какво казва Борисов с тези думи?
Първо, той вече е готов да състави „сглобка“ на местно ниво. Второ, Борисов няма никакво намерение на този етап да разтуря „сглобката“ на национално ниво.
Най-обидно за българското общество е да направиш безпринципно мнозинство и некадърно правителство с гласовете на своята партия, след което да започнеш да плашиш българския народ със собственото ти творение. Това е невиждано досега политическо и морално падение.
Какво направи досега това правителство?
Схеми за стотици милиони за фотоволтаици и ядливи чаши на фирми на техните спонсори.
Подигравка с фермерите и излизането на цял сектор на протест.
Разсипване на българската енергетика и излизане на още един сектор на протест – „зелената сделка“ ще съсипе енергетиката с активното участие на това безотговорно правителство и мнозинство на „сглобката“.
Разсипване на Българската армия с лъжите за „отпадналата необходимост“ на въоръжение и техника, които могат да служат на отбраната и сигурността на България.
‼ Зад всичко това се крие обслужване на чужди интереси, умело съчетано с корупция на всички нива. Така де, след като господарите получават своето, защо и местните политически крадци да не вземат своето?
Последната – само засега последна – апетитна хапка, която политическата мафия е налапала, е резиденция „Лозенец“, която положих всички усилия и успях да опазя като военен министър. Резиденция „Лозенец“ тихомълком е обявена за „имот с отпаднала необходимост“ от самото Министерство на отбраната и с решение на Министерски съвет е прехвърлена за стопанисване от Народното събрание. Познайте кои видни парламентаристи са ѝ хвърлили око. Същите, които отдавна си мечтаят да сложат ръка върху този апетитен имот в центъра на София. Очаквайте в скоро време Народното събрание също да се откаже от нея като „имот с отпаднала необходимост“ и да я обяви за приватизация – защото точно това е целта на политическата мафия.
Няма как да бъда безразличен към тези схеми, защото аз бях военният министър, който спря една такава подготвена от предишните кражба на военно-почивния дом в Поморие. Този също така апетитен имот беше подготвен за прехвърляне на община, а оттам – на поръчителите с парите. Трябваше само един мой подпис – нещо, което отказах да направя, и положих всички усилия този санаториум да остане за ползване от Българската армия. И в момента това е така, българските военнослужещи го ползват, защото той е техен.
Корупционните схеми на това правителство разсипват държавността и напълно обезкуражават българското общество, че в политическата класа у нас има и капка останала грижа за хората и елементарен разум.
Задълбочаващата се криза няма да бъде разрешена от местните избори. Кризата ще бъде задълбочена от местните избори.
Отговорността за тази всеобхватна криза е изцяло на партиите от непочтената „сглобка" в парламента и правителството. И тези партии са ПП/ДБ, ДПС и ГЕРБ.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.