Идиокрацията, която е нашето неизбежно утре

 Идиокрацията, която е нашето неизбежно утре
06-04-2023г.
0
Соня Момчилова

Гледам от вчера репортажите за тримата инфлуенсъри и момчето с проблем, и се питам: къде е проблемът? 

Убедена съм, че Емили с тротинетката, която беше провъзгласена, заедно със сексуално амбивалетния си спътник в живота за личност на годината, от БХК и малко по-късно изгря, като лице на партия-приятел на ЛГБТ хората е чудесна рецепта за модерен политик.

Гледах я - окото и не мигна, когато се обяви за подведена и принудена, ако и ясно да се вижда от кадрите, как по Станиславски упражнява ролята на господар на домашен любимец. 

После как преметна журналистите, че полицията я търси, за да и връчи документи за тротинетката...

Е, кажете, не е ли това модерният алгоритъм за извайване на политик? Нов, градски, прогресивен тип политик? 

Взимаш субект с очевидни когнитивни дефицити, превръщаш го в герой и модел за успех и подражание, покровителстваш го, докато укрепне и придобие самочувствие на безмилостен господар, и го изстрелваш в парламента, да се бори за правата на себеподобните! 

И още нещо тревожи аналоговия ми мозък: ако не беше жив човек, а куче или дори игуана въпросния малтретиран персонаж в сензационния клип, дали сродните на Емили души щяха да останат така безучастни? 

Давай, Емили! За теб ограниченията не важат! Ти си дръзновението на Идиокрацията, която е нашето неизбежно утре. 

Овертроновият прозорец ще се изметне от пантите, добре, че медиите с уговорката как спазват журналистическата етика ни показват цензурирани кадри. 

Само СЕМ, позовавайки се на вехтия член за "добрите нрави" и битката за възцаряването им, какво да прави, като добрите нрави станаха нещо друго, различно от клишетата с които Емили, Куката и Чеченеца воюват? 

А и БХК не се колебае да иска оставки, почувства ли се някой с или без тротинетка ограничен в правата си.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.