България се намира в състояние на политическа аномалия

България се намира в състояние на политическа аномалия
05-04-2023г.
0
Кристиян Шкварек

"Това им е таванът на Възраждане!"...
....е заглавието на тези избори. 

И на предишните. 
И на по-предишните. 
Такова ще бъде и на следващите. 
Това, от две години, са мъдрите умозаключения на повечето анализатори. 
"4% им е таванът"...
Споко, "10% им е таванът"...
Абе, "14% им е таванът"...
Вижте, "чукнаха 25%, ама това им е таванът, кълна се!"...

А истината е, че таван просто нямат. Защото България се намира в състояние на политическа аномалия. 

Аномалията: 

От една страна живеем в общество, в което поне 3/4 от цялото население е консервативно, антилиберално, умерено в геополитиката и непонасящо в кръвта си цялата идеологическа помия, която се излива от Брюксел, Холивуд, Грета Тунберг и Световния Икономически Форум. 
А от друга, докато 3/4 от българите са консервативни, то практически всички големи партии не са. Те или са искрено либерални като ПП/ДБ, с такъв електорат и такива цели, или неохотно имитират либералност за пред "западните партньори". 

Това поставя Възраждане в уникалната ситуация да "тичат" на празна писта. И то най-перспективната писта. Пистата на консервативното в България, която няма таван. Затова и Възраждане няма да имат такъв, колкото и да се успокоявате по студиата. Съвсем скоро това спокойствие ще бъде заменено с паника.

Единственото решение е аномалията да бъде прекратена - тоест щом 3/4 от българите са антилиберални, такива следва да бъдат и основните, водещи, големи партии в България. Да не се срамуват да застават до лидери като Орбан и Тръмп, да не треперят пред посолства и да не играят по свирката на НПО-та. 

Не е сложно, не е и страшно. Поне 3/4 от българите го искат. 

Ако вас ви е страх да го направите, то Възраждане не ги е, и ще ви изядат, рано или късно, електората. А като го направят - не им се сърдете. Сърдете се на себе си за липсата на смелост и далновидност.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.