Някои доста притеснителни изказвания на Кошлуков

Някои доста притеснителни изказвания на Кошлуков
04-04-2023г.
0
Тодор Беленски

Изслушах внимателно интервюто на Кошлуков днес в БНТ. Напълно правилно беше да защити Флора. Но имаше някои доста притеснителни изказвания. 

На първо място какво означава изразът, че място в ефир получава куцо, кьораво и сакато? Това първо е адски обидно отношение към хората с увреждания. Но дори да приемем извинението, че това се използва като нарицателно, има нещо по- тревожно.

Силно ме притеснява, че Кошлуков се опитва да използва скандала с Костадинов, за да наложи цензура на определено политически говорене. Впрочем адски интересно е Кошлуков да отговори защо хора от академичните среди като доцент Вацев и професор Христов например не са канени в обществената телевизия, а присъстват едни и същи говорещи глави…

На второ място какво значи обръщаме се към Европа? 

Какво отношение има континента Европа към работата на обществената телевизия в България? И ако се визират чужди държави, Кошлуков е длъжен да обясни чужди държави ли ще се месят в работата на БНТ? 

На трето място искам да попитам Кошлуков какви са източниците на финансиране на БНТ, освен нашите данъци? Работи ли обществената ни телевизия с чужди фондации по проекти например? 

Много би било омерзително, ако Кошлуков се опитва да използва накърнено лично достойнство на млада и качествена журналистка за собствените си цели!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.