Слонът в стаята - Борисов

Слонът в стаята - Борисов
03-04-2023г.
0
Иван Бакалов

Какво ли не се чу в студиите на БНТ, бТВ и Нова в нощта след изборите. Водопад от приказки за лявото, дясното, локалното, глобалното, политиците, парламентът, президентът и т. н. 

 Само едно не засегнаха - слонът в стаята Борисов.

 Това е името на политическата криза, а те не го посочват. Борисов и корупционните схеми около него са продължаващ неразрешен скандал и продължаващо престъпление.

 Прокуратурата отказва да го разследва, оцапан е до ушите, а анализатори и водещи го представят като серозен политик, лидер, победител в избори и т. н. И проектират коалиции с него.

Не можеш да се ожениш за корупцията. 
Това е отказ от правовата държава, не е демокрация, а мафиотска сделка.
 

Всичките тези лица на водещи в телевизиите, анализатори, вече трайно се възприемат като лица на мафиотското статукво на Борисов и фасадната демокрация, построена от него. И те ще си отидат заедно с него. Както през 1990 смениха всички лица в телевизията, за да не напомнят тоталитарната държава.

  Частните телевизии рано или късно ще се отърват от зависимости, в които са вкарани от мафиотските схеми (пълен съпорт, дай 20 млн. годишно, фиктивни сделки и изкупувания, и т. н.). И тогава сами ще си подменят лицата на водещите, които се въртят от една телевизия в друга. 

И губят зрители, които сега гледат с отвращение.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.