Няма да стане така

Няма да стане така
31-03-2023г.
0
Гост-автор

Накрая ще кажа как според мен ще стане. А сега да видим защо няма да стане с негласуване:
1. Почти 10 години не гласувах - не виждах за кого, все лицемери, нагаждачи, самогъзници, които докопат ли се до кокала (властта), ръфат с пяна на уста до припадък. Нещо повече - призовавах да не се гласува, защото бях убедена, че сме длъжни да лишим от легитимност властта, след като очевидно не работи в наша полза.
2. Да, обаче:
- 2013 - 51% активност
- 2014 - 49% 
- 2017 - 54%
- 2021, април - 51%
- 2021, юли - 42%
- 2021, ноември - 40%
- 2022, октомври - 39%
Забележете темповете - за 10 години само около 10% от българите са се отказали от гласуване. След 10 години дали още 10% ще са се отказали? А какво би се променило при 29% гласували? Дали ще накривим капата на някого? Или ще му направим още по-лесно купуването на гласове, машинациите в броенето и всички хитринки, които прилага?
Щото когато имаш в джоба си 50 000 души, на които плащаш и ги пренасочваш накъдето трябва, при 29% активност тези 50 000 са фактор и могат много да променят пейзажа, но при 60-70-80% гласували са капка в морето - не можеш да повлияеш съществено на разпределението на силите, трябва да се напънеш да извадиш още 100-200 000 продаващи гласа си, че и повече. Става значително по-трудно, по-скъпо и по-уязвимо - рискуваш да лъсне измамата.

 Как ще стане според мен
1. Самото гласуване за посредници никога няма да ни реши проблемите. Продължавам да съм убедена, колкото повече кандидати за власт опознавам отблизо, че са калпави хора, изначално сбъркани. Много мъничко и бързо отстранявани са изключенията. В момента, в който си повярваш, че си по-умен, по-способен и по-заслужил от народа, вече не ставаш за защитник на народните интереси. Виж своите си - отлично уреждаш.
2. Народът, от своя страна, е търпелив, ненахален, работлив и умен - справя се хилядолетия вече, тук е, жив е, и друг път е имал трудни моменти и е изплувал от тях. 
Българският народ е герой. Заслужил е да управлява тази държава, да я превърне в своя, да не отстъпва всичките ѝ човешки и природни богатства на грабливи твари, а в замяна да получава цветни стъкълца и мъниста.
Българският народ е заслужил да решава всички важни въпроси в държавата пряко. Защото те го касаят пряко.
Всички договори - международни и вътрешни, всички концесии, всички правила, стратегии и цялостният път на развитие на България следва да се определят пряко от българите.
И ще се. 
Трябват ни истински, качествени представители във властта, за които да си струва да се гласува.
Трябва ни пряко участие в управлението - референдуми, в които да си струва да гласуваме.
Имаме много, много работа, скъпи хора. Запрятайте ръкави!
#народноУправление

Източник за активността: https://www.cik.bg/bg/37
Източник за 2014: https://tinyurl.com/2p82edkb


 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.