Извратените политики на европейската левица не са Европа

Извратените политики на европейската левица не са Европа
31-03-2023г.
0
Гост-автор

Петър Москов:

Това на картинката е "проект", който е кандидатствал за пари от Национален фонд "Култура". 

Дотук няма лошо. Няма лошо, както казваше Тодор Колев, "да реализираш кочина", ако те влече.
Няма лошо и в това, някакви хора да наричат творчество странните си представи за сексуално задоволяване и да си "творят" в някое мазе, пред съмишленици. 

Има обаче неща, които са категорично недопустими:
1. Недопустимо е Министерството на културата на България да финансира това със сумата от 100 000 (сто хиляди лв.), защото министърът не си ги вади от джоба, а раздава нашите данъци. 
2. Недопустимо е държавата да нарича това нещо - национална културна политика, защото то е политика, но не е нито национална, нито културна. 
3. Недопустимо е директорът на фонда да обяснява, че го е финансирал, "защото сме в Европа и трябвало да се съобразяваме с това". Извратените политики на европейската левица не са Европа, те са нещо което руши Европа. 

Да знам, аз съм ретрограден, консервативен и не ги разбирам тия работи. Сигурно е така...

Това което знам е, че със цялата си ретроградна упоритост ще се боря детето ми да знае, че държава която нарича национална култура едно долнопробно пийп шоу в селска дискотека, е лошо управлявана държава.

И че това не е нито модерно, нито стойностно. Грозно е, пошло е и не може да се употребява в едно изречение с думата творчество. Независимо какво си мислят по въпроса новите розови комунисти.
П.П.
И понеже сме на вълна избори, този е важен избор!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.