Жълтопаветният протест

Жълтопаветният протест
30-03-2023г.
1
Кристиян Шкварек

В момента в столицата на Израел градската, средна класа се опитва да събори правителството на Нетаняху, чийто избиратели протестиращите считат за прости, провинциални патрЕоти. Основен лозунг на протеста: "борба с корупцията" и за "върховенство на закона", а основната подкрепа и отразяване идва от "граждански НПО-та" и либерални медии със западно финансиране.

През есента на 2022-ра в столицата на Унгария  градската, средна класа се опитваше да събори правителството на Орбан, чийто избиратели протестиращите считаха за прости, провинциални патрЕоти. Основен лозунг: "борба с корупцията" и за "върховенство на закона", а основната подкрепа и отразяване идва от "граждански НПО-та" и либерални медии със западно финансиране.

През 2020-та и 2021-ва в столицата на Полша градската, средна класа се опитваше да събори правителството на Качински, чийто избиратели протестиращите считаха за прости, провинциални патрЕоти. Основен лозунг: "борба с корупцията" и за "върховенство на закона", а основната подкрепа и отразяване идва от "граждански НПО-та" и либерални медии със западно финансиране.

През 2020-та в столицата на България градската, средна кла...

----------------------------------------------------------------

Протести на градските хора от столиците там, където управляват либерални правителства - няма.

Градската, средна класа не протестира срещу администрацията на Байдън, замесен лично през сина си Хънтър във възможно най-потресаващите корупционни схеми.

Когато либералите сложат свое правителство, то може да краде, лъже и нарушава "върховенството на правото" до скъсване. (напр. кабинетът "Петков") Но протести няма да има. Защото всичко е просто борба за това дали ще управляват "нашите" или "лошите". Тези, "от които ни е срам навън" или "тези, които са като нас", защото изглеждат добре, пият крафт бирички и са учили някъде на Запад.

"Нашите" - за либерала, са градските, модерни, прогресивни партии - и тук, и в САЩ, и в Израел, и в Полша и другаде. Когато управляват те се радваме, защото "нашата" социална класа е представена. Защото управляват тези, дето слушат джаз и говорят с английски чуждици. Без значение колко некадърно или корумпирано го правят. Без значение дали страната се развива, при тяхно управление, или не се - либерала това не го вълнува. Вълнува го да се разпознава в лицето на управляващите.

Нещо, което не може да направи, когато управляват лошите - демек консерваторите с електорат извън столицата. Тогава веднага скачаме на многохилядни протести "ЗА ЗАЩИТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!", против "корупцията", "За върховенство на закона!" и прочее лозунги. Лозунги, за които спим, когато на власт са нашите, либерални хора с гръб в "Отворено общество" и Държавния департамент.

Жълтопаветният протест е един и същ - от Полша до Израел, от Унгария до България. Той има една и съща динамика. Един и същ генезис. Една и съща цел: да се налага площадна демокрация, при която не изборите, а това кой ще напълни площада пред дадения Парламент определя управлението на страната. Без значение как се казва тя.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.