Ако ще демонтирате Паметника на Съветската армия, ще трябва да демонтирате и мен пред(и) него

Ако ще демонтирате Паметника на Съветската армия, ще трябва да демонтирате и мен пред(и) него
25-02-2023г.
0
Ружа Райчева

Борисов нарежда - Столична община изпълнява. Ще махнат табелата на Паметника на Съветската армия. Вторият такт от заповедта на Борисов е и махането на самия паметник. 

Ако ще демонтирате Паметника на Съветската армия, ще трябва да демонтирате и мен пред(и) него. И преди да ме обявите за сталинист, нека кажа, че прадядо ми е бил убит лично по заповед на Сталин (и то втора поред). Някои от вас искате да пренапишете историята, докато всички да си мълчат отстрани - нещо, срещу което смятам да се боря докрай. И надали съм единствена.

Ето ви един исторически факт - България е в зоната на руско влияние по договорка на една салфетка, по която са си драскали Чърчил, Сталин и Рузвелт. Сталин е поискал Гърция, защото не е била съюзник на Германия - за разлика от нас, но Чърчил е задраскал Гърция и я заменил с България.  

Ако случайно си мислите, че в очите на британците и американците сме нещо различно от човешки отпадък за преразпределяне или по-точно пробутване.

Предполагам, че на мястото на паметника си представяте нов - в чест на британците и американците. Тука само един въпрос - кой бомбардира София 1943-1944? Чудя се някой знае ли и въобще интересува ли се. 
Май не, защото повечето предпочитат буквално да следват модата на политическите виждания. 

Сега е модерно Радев да е “лош зелен чорап” или каквото там. Давайте, давайте. Импийчмънт на Радев ще доведе до такъв хаос, че ви е бедна фантазията. И освен това ще му направите най-голямата услуга като го изстреляте директно към голяма политическа кариера. Давайте все така.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.