"Ергенът" вече постигна целта си

23-02-2023г.
0
Лияна Панделиева

"Ергенът" вече постигна целта си и колкото и време да продължава форматът, ще е постоянна тема за обсъждане. 

В този пост не обсъждам участничките, самия ерген и телесата, а само предприятието, което стои зад формата. Именно предприятието си е свършило работата отлично!

Снощи гледах промоционалния епизод и шапка свалям на екипа, направил подбора на кандидатите (измежду общо 4 хиляди), както и на промо-видеата. Работено е с толкова ум, с толкова безупречна стратегия, че от епизод 1 публиката е гарантирана, а гледаемостта само ще нараства. 

Два са начините този формат да бъде оценен: от чисто зрителска позиция или като разглеждане на маркетинговите похвати. 

Този път авторите са се справили на световно ниво. Там са участничките с явни личностни отклонения, които ще оберат целия негативизъм и ще дразнят зрителите до лудост; там е отличничката, която е сякаш от друга планета и която привидно няма място в цирка; там е дебеланката, която е носител на почти същото послание като фигуристката от реклама на превръзки Always; там са жените, които желаят да надскочат себе си и неудовлетворението от постигнатото в живота. На авторите не е стигнала смелостта за една ромска перла, но това е само въпрос на време. Тогава ще се появят и иранска, и украинска бежанки.

Капанът е заложен изключително хитро: противопоставянето на "инфлуенсърката" без работа с "изваяно тяло" (и 3XL джуки) и по нейни думи "напълно запуснатата", дето е учила като луда и се е преборила за живота си в Канада, вече гарантира поляризация на мненията до вулканични температури. 

Видях мнения, че форматът е чалга, че нито един интелигентен човек не би го гледал, че е обида за жените. Истината е, че вече е подпален фитилът на всички групи зрители.

Капан 2: Ергенът е с не-мачовско излъчване, а по-скоро младежко и дори леко детско. Това ще умили огромна част от жените, които ще започнат да се изживяват като негови защитници. И те вече са уловени в мрежата. 

Голямото предизвикателство е да бъде показван монтаж, който само да разпалва още зрителските страсти, а от това, което висях снощи - в продукцията работят изключително опитни хора.

Форматът е социология в действие и резултатите - ако би ги обобщил някой - биха дали огромно поле за успешни кампании на рекламодатели от всички сфери.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.