Това започна от книгите, а не от филмите

Това започна от книгите, а не от филмите
12-06-2023г.
0
Дахер Ламот

Едва ли някой ще посмее да обясни защо подобни книги винаги са поставени при тийнейджърските, винаги са с детски и тийнейджърски корици.Вече и филмите. 
Защото всички знаем. 

Децата и тийнейджърите (преди се наричаха юноши) са емоционални, постоянно търсят различни субкултури, в които да се впишат и да изпъкнат от останалите, имат по-силно желание за търсене на внимание и необходимост някой да им казва, че са на върха. Което ги прави по-лесна цел за политическа, етническа, културна, маркетингова, религиозна и всякаква индоктринации. 

Никой нормален човек не бе против тази общност, напротив, тя започна като LGB. Идеята бе хората да не бъдат оценявани заради предпочитанията им, а заради качествата им.

Уви, сега точно либералите изкривяват това и наблягат на предпочитанията, а не на качествата, дори почнаха да парадират с "предпочитанията". Всичко бе приемливо, когато бе само LGB, но постепенно се добавяха Т, после Q, после I, после вече им загубихме бройката и стана пародия. Започнаха да се вкарват и изобретяват всякаква куирове, трансдресъри, интерсексуални, трансджендъри, всякакви подозрителни в повечето случаи търсачи на внимание и финансови изгоди типажи. Мъже започнаха да претендират, че са жени, да искат да участват в женските спортове, да влизат в женските съблекалнии и тоалетни, куирове да правят шоута за деца, а холивудски знаменитости да пропагандират тази нова секта.

Започнаха да я проповядват както Свидетели на Йехова, да навлизат и газят в личното пространство, в религиозни, семейни, политически територии, започнаха да налагат и навлизат във всяка сфера. Тези, които искат да не им се влиза в личното пространство, искат иначе да ти наврат в лицето техните разбирания и да погазят всички твои.  

Защото в същността си това е нова секта. Нова религия. Това се вижда най-вече от истеричните и яростни фанатици на тази идеология. Те са си втълпили, че са носители на "доброто" и вичко друго освен тях са "лошите" и екзалтирано ги преследват в мрежите.
Искат да защитават "различните", а агресивно нападат всички "различни" от тях, постоянно и изкуствено създавайки нови и нови "различни". Добавят нови и нови букви, сякаш са брандове. Дори да им обясниш, че за теб LGB е справедлива кауза, но не и яхването й и изопачаването й, не, те ще продължат с пълна истерия да ти крещят. 

Психологията на модерния либерал е също като при сектите. Те си присвояват общоприети добродетели, след което започвот да изменят дребни детайли, заради които яростно да нападат останалите. При тях цялостното им съществуване се изразява в това да задоволяват собственото си его, мания за правосъдие, изпитват извратено задоволство от това да обвиняват всички "непокорни" неверници в расизъм, сексизъм, хомофобия и т.н. Една черта да не покриеш и започват да крещят обвиняват в измяна на техния добродетелен джихад. Проповядват уж любов, а излъчват само жлъч и омраза.

И добродетелите им са толкова изкуствени, колкото и на източниците им - корпоративните фараони. 

Чисто исторически такива сервилни хора, истерични послушници и поклонници на авторитетите, са полезни - това са хората построили пирамиди, храмове, те са събирачи на данъци, покорни чиновници и служители. Сега модерните корпорации се нуждаят от нова религия, която да втълпява добродетили на подчинените, да им програмира нова идентичност, с която те да се идентифицират и да ги накара да се почувстват специални. И да започва да им направлява политическите и социални пориви. На тези корпорации моралът им стига до това да защитават виртуално BLM движения и да се гаврят с хората с Африка, да си слагат цветни знамена на страниците им в Европа през юни, но не и в тези за арабските страни. Щото като стане въпрос за пари, моралът им се изпарява. Досущ като либералните им човешки продукти, чийто мързелив мозък се нуждае от някого да им вкара софтуер, инак сами не могат да си създадат своя мисъл или свят.

Безпринципността им се вижда и в политиката. Сменят си постоянно позициите, нагаждат си ги и винаги изливат жлъч и обвинения върху останалите, вместо да се погледнат в огледалото. Демонизират и искат репресии. Единственото, което правят е активизират другата крайност - тази на крайнодесните, които по манталитет и мислене са същите, само параметрите са различни в общата формула. Розвият фашизъм не се различава от оригиналния.
 
И това ще отмине. А кукловодите ще измислят нови секти. 
И така ние, "глупавите", сме притиснати от две нарастващи се крайности. Последните пъти това се е случило през двете световни войни, явно уроците от историята не са превантивни. 

Но хубаво е периодично да им напомняме, с надеждата да се осъзнаят малко.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.