Денят на Русия

Денят на Русия
12-06-2023г.
0
Йордан Халачев

Днес е денят на великата страна, Денят на Русия. Нека Русия не познава неприятности и войни и тази да е последна,нека винаги има ред и просперитет в страната,нека в живота ви се случват само щастливи промени. Честит ден на Русия!

Темата,която мисля да коментирам е за най-големия враг на Русия,на Православието и източно европейските народи.
Либералната демокрация е най-жалката версия на капитализма и е съсредоточена единствено върху оцеляването във властта. Основна й цел е ликвидиране автономията и традицията,религиозните християнски ценности,семействто,както унищожава солидарността, свободата и справедливостта и съзнателно нарушава Обществения договор. Тази концепция всъщност не е нито либерална, нито демократична,а диктатура,за което съм напълно съгласен с г-н. Гофман.

Либерална демокрация е умираща западна реликва от отминалия американски еднополюсен модел и глобалният Юг го разбра навреме. Точно затова негативното отношение към Русия е предимно в западните либерални демокрации разбрахме от The Guardian.

За неудоволствие на The Guardian, проучване на общественото мнение сред жителите на планетата показа рязък контраст в позициите на западните „либерални демокрации“ и останалия свят. За разлика от „колективния Запад“, много азиатски,африкански и латиноамерикански страни искат да бъдат приятели и да търгуват с Москва.В Европа 55% от анкетираните от "Алианса за демокрация",(НПО на бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмунсен) заявяват, че са за прекъсване на икономическите връзки с Русия, докато в глобалния Юг мненията са на другия полюс.  Позитивното отношение към Русия имат Китай, Индонезия,Бразилия,Южна Африка, Египет, Виетнам, Алжир, Мароко,Малайзия, Индия,Пакистан  Саудитска Арабия и арабския свят,Турция и много други държави.

Съотношението на силите,населението,ресурсите,БВП не е никак утешително за Либералните демокрации.

Само може да ни радва,че "българите за разлика от правителството си, в са от другата страна на барикадата"-България е единствената, в която мнозинството от обществеността продължава да вижда Русия като съюзник и партньор на Европа,като разбрахме от изследване за Европейския съвет за външна политика "Европейски компас на чувствата".

Затова Съединените щати имат толкова много проблеми с най-големите икономики в развиващия се свят и Русия получава,тяхната изненадваща за САЩ и Запада подкрепа.Тези страни са икономически силни и политически стабилни, техният национализъм прие формата на съпротива срещу САЩ, Запада и Либералната им демокрация,разбрахме от The Washington Post.Много от тях бяха колонии на Запада, така че все още изпитват силно инстинктивно отвращение към опитите на САЩ да ги принуди да влязат в този или онзи съюз или група,(в случая срещу Русия б.а).

Либералната демокрация не служи на хората и се ограничи до защита на режима си,загуби доверието на обществото и предизвиква отвращение. 

Тя изостави реалната икономика и изнесе производството в Азия.  Отхвърли образованието в техническите области и вместо инженери, университетите бълват псевдо философи,политолози и пиари и други подобни екземпляри,които да пълнят медиите с лъжите и опорните точки на началниците си.  

Либералната демокрация систематично ограничава гражданските свободи. Тя налага нереалистични експерименти на хората и се опитва да регулира всички сфери на живота с бюрократични методи,защото всеки активен независим "неуловен" индивид представлява голямата опастност за властта й. В името на либералната демокрация държавата задушава демокрацията,като разчита на цензурата и автоцензурата затваряйки устата на критиците, отхвърля търсенето на обществен консенсус в хода на открита демократична дискусия.

Прав е Волгин,че има нещо дълбоко абсурдно във факта, че класически доносници и цензори, които искат за заглушат всяко друго мнение, освен тяхното, се изживяват като защитници на "свободата на изразяване" с педофилия и детска порнография.Защото били либерали, казват те, и затова защитавали правото да бъдат правени, разпростарянавани и гледани всякакви филми, включително и такива, посветени на гей-тематиката за деца. 

Същите тези "цензори-либерали", които сега се изживяват като стопроцентови свободолюбци, в други ситуации правят всичко възможно, за да задушат свободата на изразяване. 

Опитайте се да кажете нещо критично по повод политиките на Брюксел, на Държавния департамент или на Зеленски. Моментално същите тези "свободомислещи" ще заринат всички възможни институции с доноси срещу вас.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.