Синът на убитата учителка Рада Гешева първо опитал да й пререже гърлото, но ножът се счупил

Синът на убитата учителка Рада Гешева първо опитал да й пререже гърлото, но ножът се счупил
22-01-2024г.
0
Лентата

24-годишият Георги Тенджов, който уби майка си - известната учителка по български език от Бургас Рада Гешева, първо се опитал да й пререже гърлото, но ножът се счупил. Тогава синът взел друг нож и започнал зверски да мушка  майка си в областта на гърба, бъбреците и краката. А на разследващите казал: "Унищожих й бъбрека".

Тези ужасяващи подробности разкриха на брифинг педи минути окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и директорът на ОД МВР ст.комисар Емил Павлов.

"Ние като хора с не малък опит в правоохранителната система сме се сблъсквали с много жестоки убийства, но това е едно от тези, които можем да наречем венец на жестокостта", коментира прокурор Чинев. Разследващи са шокирани и от факта, че извършителят не проявявал никакво разкаяние, напротив, много хладнокръвно разказал как "искал да приключи майка си бързо, по хуманен начин".

Уверявам ви, че се работи много интензивно по случая, утре вярвам че ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража спрямо задържания, допълни прокурор Чинев.

Той и комисар Павлов разкриха още, че от години Георги е употребявал наркотици и е лекуван седем пъти в Центъра за психично здраве /ЦПЗ/ в Бургас.

Само през 2023 г. три пъти е лекуван в ЦПЗ по сигнали на родителите си - през януари, февруари и май, каза ст. комисар Павлов. И уточни, че родителите на Георги на няколко пъти са подавали сигнали в полицията, притеснени за неговото психично здраве.  Сигнали за агресия от негова страна обаче не е имало. Момчето има и криминална проява - през 2017 г. е задържан за притежание на наркотици.

В нощта на убийството 21 януари, Георги се прибрал в квартирата си на ул."Шейново", където заварил майка си. 64-годишната жена живеела на друг адрес, но отишла в квартирата на сина си, защото по-рано същия ден той й се оплакал, че не се чувства добре.

Има данни, че преди да й посегне, той я гледал 4 часа втренчено, след което жената се паникьосала. Между двамата избухнало пререкание, вероятно отново по същата тема, по която се карали най-често - за наркотиците, които Георги употребявал.

Предстои чрез експертиза да се установи дали тази системна употреба на наркотици е отключила психическо разстройство и дали Георги е бил вменяем докато е убивал майка си.

Два са подадените сигнала в полицията за извършеното ужасно зверство - първо позвънил приятел на Георги, на когото той признал какво е сторил. 2-3 минути по-късно се обадил и убиецът. Когато полицаите отшили на адреса го заварили до трупа на майка си.

Източник: 24 часа

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.