Киев изпрати изцяло женска рота срещу руските войски

Киев изпрати изцяло женска рота срещу руските войски
19-01-2024г.
0
Лентата

На фронта в Кременския сектор се появи рота във въоръжените сили на Украйна, състояща се изцяло от жени, пише Риа Новости.

Според командос от чеченските спецчасти „Ахмат“ с позивна „Аид“, това подразделение е доброволно и е част от състава на 54-а бригада от Въоръжените сили на Украйна.

"Разбира се, никога досега не сме се сблъсквали с подобно нещо. Помислихме, че може би става дума за акустични капани, може би ни се струваше (че се чуват гласове), но после слушахме радиопрехватите и да, там стояха жени", обясни боецът.

Командосът каза пред РИА Новости, че за първи път се е сблъскал с жени на фронта и в началото този факт е предизвикал съмнения сред руските военни.

Той обясни, че на фронта украинските жени изпълняват функциите на оператори на дронове и снайперисти.

"Е, те са добри специалисти по радарите, но работата на снайперистите е трудна. Засега си "кореспондираме" с тях със снайперски изстрели, а когато тръгнем на щурм, ще видим как ще се държат", добави събеседникът на агенцията.

Върховната Рада подготвя законопроект, който предвижда мобилизация на жените, с изключение на бременните. Документът изравнява мъжете и жените във военната регистрация и служба, каза Мариана Безуглая, заместник-ръководител на комисията по национална сигурност на Украйна.

Източници: Риа Новости, obektivno.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.