Шварценегер е задържан от германските митнически власти заради луксозен часовник

Шварценегер е задържан от германските митнически власти заради луксозен часовник
17-01-2024г.
0
Лентата

Актьорът и бивш американски политик Арнолд Шварценегер е бил задържан от германски митничари на летището в Мюнхен, защото не е декларирал ценен луксозен часовник, предаде ДПА. Говорител на митниците потвърди задържането на 76-годишния Шварценегер. Срещу актьора, световен шампион по културизъм и звезда от екшън филми, който два мандата е бил губернатор на американския щат Калифорния, е било образувано наказателно данъчно производство. За задържането му първи съобщи в. "Билд". Според митническите власти Арнолд Шварценегер не е декларирал ценен луксозен часовник при пристигането си в Мюнхен, въпреки че очевидно е планирал да го остави в Европейския съюз.

"Ако стоките останат в ЕС, трябва да бъдат платени данъци и мита върху тях. Това важи за всички", каза говорителят на митниците. Той първоначално не е могъл да каже колко време е трябвало да чака Шварценегер с чиновниците в следобедните часове. По думите му: "Това отнема малко време".  

Говорителят обаче смята, че роденият в Австрия американски актьор и бивш политик скоро ще може да продължи пътуването си.

Според репортажа на "Билд" Арнолд Шварценегер е бил на път за Австрия за благотворителен търг в полза на климатични инициативи. Той освен това е планирал да присъства на ски състезание в Кицбюел в Австрийските Алпи.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.