Реакцията на "другата Франция" показва, че либерализмът е пълен провал

Реакцията на
03-07-2023г.
0
Гост-автор

Няма значение какво точно е било претекстът на бунтовете във Франция. Убито е младо момче, Бог да го прости! 

Дали полицаите са били прави или грешни, или той, няма значение. Но реакцията на "другата Франция" - онази на предградията, на гетата, на минаретата, на соросовите антифа, на криминогенния контингент - тя ни показва категорично, че либерализмът е пълен провал. 

Неолибералната идеология не може да поддържа едно здраво, стабилно и сигурно общество. Нещо повече, той съзнателно или несъзнателно, тласка обществата към такива кризи. 

Не може половин век да провеждат политики на мултикултурализъм, т.е. на паралелни общества и етно-конфесионална подмяна на населението, и после да има друг резултат. 

Уважаеми либерали, какво очаквахте, когато направихте тъй че на едно място като Франция да живеят заедно застаряващото, цивилизовано (направо скопено) и кротко френско общество и от другата страна жизнените, млади, агресивни общности на имигрантите от Африка (бербери, араби и чернокожи африканци)? 

Какво очаквахте, че ще се случи, когато унищожавате изконните френски ценности, но не предлагате в замяна нищо смислено, нищо за което си струва човек да живее, или недай си Боже, да загине? 

Тук няма никакъв расизъм, нито нищо друго. Това е ледена и ясна сметка. 

Маргинализираните мигрантски общности ще превземат слабите общества като френското. Лев Николаевич Гумильов ви е обяснил защо. Шпенглер и сър Джон Глъб също. Който може да чете, да чете. Винаги богатите, самодоволни и охолни общества падат смазани под ботуша (или в случая джапанката) на малка група бедни варвари. Такъв е редът на нещата в историята. 

А отвъд историческите въпроси има и друг фактор - Франция след генерал Шарл дьо Гол се продаде на англосаксонците, а както знаем има само едно по-лошо нещо от това те да са ти враг - да са ти приятели! Не е някаква тайна, че след като Макрон изяви желание за диалог и партньорство с Китай, а после дори и за присъствие на предстоящата стратегически важна среща на БРИКС, във Франция бяха оркестрирани поредните етно-социални конфликти. 

Да, американците имат интерес в тях и ако искат ще подпалят и религиозна, и класова, и етническа война. Бедни срещу богати, мюсюлмани срещу френските пост-християни, имигранти срещу коренно население, престъпници срещу спазващи закона граждани, млади срещу стари, тълпа срещу полиция. 

Защото дегенеративните неолиберални общества нямат имунна система срещу това, напротив, те са бременни с хаос, метежи и революции. Но иначе нека френските медии самодоволно да драскат пасквилчета как лошият режим на Путин му се разклатила властта..... Виждаме кое се клати.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.