Eдин стар и забравен вече отговор за "първия милион" на "Телерик"

Eдин стар и забравен вече отговор за
03-07-2023г.
0
Гост-автор

През последните години стоя далеч от политическите разпри, защото нещо взе да ми става омерзително.

Убеден привърженик на ДБ съм, както е ясно отдавна. 

Този път обаче съм разтревожена от нелогичния им ход. Сякаш нарочно искат да изгубят София.

И не точно заради генетичната линия на кандидата за кмет.

Всъщност се притесних истински, когато попаднах на един стар и забравен вече отговор за "първия милион" на "Телерик", публикуван в "Капитал Кариери" през 2007 г.


Компанията, постигнала изключителни успехи, е стартирала като "нова бизнес дейност" във фирма за търговия с военна техника. Струва ми се малко свръхсъвпадение - военното разузнаване в рода на единия собственик и фирмата за военна техника, собственост на бащата на другия собственик. 

Ето и цитат от публикацията, която все още е налична онлайн:
"Държавен вестник обявява Телерик АД като част от холдинга Кимкооп Трейдинг ООД, който според собственият си сайт се обявява официално като фирма за търговия със военна техник: 
>/ Каква е връзката между фирма търгуваща с военна техника и Телерик? 
Прав сте, но за съжаление отново няма сензация - през 2002 година когато Телерик започна дейност, ние нямахме достатъчно средства за да регистрираме собствена фирма, както и да поддържаме собствено счетоводство, да имаме собствен офис и т.н. Започнахме като нова бизнес дейност в Кимкооп, но винаги сме си вървели по отделен път. Връзката е всъщност роднинска - Кимкооп Трейдинг е собственост на бащата на един от основателите на Телерик."

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.