След тях и потоп...в София

След тях и потоп...в София
01-07-2023г.
0
Карлос Контрера

От триумвирата ПП, ДБ, Спаси София анонсираха, че щели да се борят срещу презастрояването в София... 

Перифразирам думи от представянето на коалицията им, изречени от водача на листата им Борис Бонев: тонове бетон се изсипват в зелените площи.

Спомняме си, че Демократична България още през 2019г. бяха "големи" борци против презастрояването. Дори кметът им на Лозенец Константин Павлов твърдеше, че му се късало сърцето като видел багер... 
Докато се бореха и борят срещу презастрояването, същите от Демократична България разпродават общински имоти в управляваните от тях райони за застрояване. Парадокс, но факт. 

В район "Лозенец" например по времето на управлението на Демократична България (с кмет Константин Павлов) са поставени рекорди по издавани от района разрешения за строеж. Така се бори презастрояването, като издават на конвейер разрешения за строеж. 

Ето и малко данни, получени от районната администрация на "Лозенец" в отговор на мое питане:
94 разрешения за строеж от район "Лозеенец" от 2020г. до май 2023г.
Разгъната застроена площ по издадените от района разрешения за строеж - 145 987, 21 кв.м.
От 94-те издадени от кмета на ДБ разрешения за строеж на сгради, такива с изгребни ями (т.е. без канализация) са 26 бр. Това ще рече 26 кооперации с височина до 15, които ще се изградят без връзка с канализацията. 
Малко данни и по квартали в район "Лозенец" как върви борбата на Демократична България с презастрояването:
За 2020-2023г. във Витоша ВЕЦ-Симеоново са издадени 46 разрешения за строеж от кмета на района, а за кв. Кръстова вада - 27 бр.
Публикувам тези данни, защото честни казано ми писна да слушам лъжи и безкрайни манипулации от страна на ДБ как били против застрояването... Така ли се бори презастрояването, питам, като издаваш на конвейр разрешения за строеж, че даже и за сгради без канализация...
Тези политически лъжци и манипулатори не бива да бъдат допускани до управлението в София, защото след тях е потоп! Фактите говорят сами и опровергават всичките им твърдения и писаници!
Линк към отговора на питането ми с официалния отговор и данните
https://council.sofia.bg/…/soa23-vk66-2544-otgovor-kmet…

*На снимката са видни борци срещу презастрояването в София - кметът от ДБ Павлов и до него Христо Иванов, виден борец и срещу презастрояването на Росенец...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.