Полски свещеник беше осъден на 18 месеца затвор заради сексуална оргия

Полски свещеник беше осъден на 18 месеца затвор заради сексуална оргия
10-04-2024г.
0
Лентата

Полски свещеник беше осъден на 18 месеца затвор за престъпления, свързани със секс и дрога, съобщи полската новинарска агенция ПАП, цитирана от Ройтерс. Инцидентът нашумя, след като участник в оргията в частен дом загуби съзнание.

Според полските медии мъжът е припадал по време на партито след консумация на твърде голямо количество хапчета срещу еректилна дисфункция. Един от участниците в събирането извикал линейка, но когато парамедиците пристигат, им е отказан достъп и те успяват да се погрижат за припадналия едва след като се намесва и полицията.

Пресофисът на диоцеза не отговори на молбите за коментар.

Свещеникът, представен единствено като Томаш З., поради местните закони за личните данни, е бил осъден за сексуални престъпления, притежание на наркотици и отказ да помогне на човек в смъртна опасност.

Той също така ще трябва да изплати на жертвата 15 хил. злоти (6880 лв.) и да изплати още няколко хиляди на фонд в помощ на жертви на престъпления.

Поради естеството на случая процесът се е провел при затворени врати. ПАП съобщава, позовавайки се на запознати източници, че няма да има обжалване.

Сосновечкият диоцез в южната част на Полша е затънал в скандала, след като миналата година излязоха новините за секс партито в град Даброва Горница. Епископът на диоцеза подаде оставка, а Томаш З. е бил разжалван от духовенството.

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.