„Технология на Унищожението“ е продължението на „Синдромът на сварената жаба“

„Технология на Унищожението“ е продължението на „Синдромът на сварената жаба“
08-04-2024г.
0
Емил Йотовски

След почти две годишна бременност (от модерните, съвременни) моята последна книга „Технология на унищожението“ се по-я-ви.

Реклама няма да правя. Ако искате да се насладите, тръпнете, почувствате, очаровате и зашеметите, по-добре изберете да се потопите в необятната палитра на новите кремове за хемороиди, пулове за вагинална сухота и псевдокакаова смес, смело наричанд шоколад. 
„Технология на унищожението“ е книга, направена от най-обикновена хартия и е пълна с възможно най-стандартните букви. Картинки няма. Цветни картинки още повече няма. Няма промо код, с който да участвате в томбола за вентилатор. С други думи това е само книга и професионално казано - маркетингов кошмар. 

Но освен всичко това „Технология на унищожението“ е книга, която е посветена на вас, хората, с които дишаме един и същи въздух, но и на хората след сто години – тогава, когато от нас ще е останал само прахоляк. За вас – съвременниците - нека тези текстове да са като сигнал за опасност, а за хората след столетие да са като инструкция какво не бива да допускат. Дано да не съм прав.

В книгата говоря за всичко, което е пред очите ни и все едно не се забелязва. За упадъка на морала и бруталните техники за промиване на съзнанието. 
За изкривяването на истината и насилственото вкарване на новите морални норми. 

"Ох… Толкова работа имам, че ми е само до някакъв морал. Достатъчно е мъжът ми да не ми донесе полови буби и да хърка по-малко." 
За това, че интелигентността е в немилост, ако щете.  

"Между другото ще пускат нов сериал за Хенри осми, който е жена и забременява от Ан Болейн посмъртно."
Разбирате ме.
„Технология на Унищожението“ е продължението на „Синдромът на сварената жаба“.
Това е моята съпротива срещу неолибералната матрица и натрапеното клише за новото нормално. 
Надявам се да ме чуете. А дали ще се съгласите е тема на друга книга, която ще напишете вие.
Не очаквам и тази книга да бъде разпространена по големите книжарници. Започвайте да свиквате, че там ще намирате чудесни готварски книги с цветни снимки на телешко варено, любовни трели от тоскански велосипедистки и пластилин. И почти нищо друго, защото всичко извън официалната партийна линия ще бъде потулено. До колкото може. Това го знам, защото вече ми се е случвало. Затова, ако искате да се сдобиете с книгата най-лесно е да си я поръчате от интернет книжарницата на издателство Изток-Запад. При това с отстъпка. Линк: 
https://iztok-zapad.eu/emil…/tehnologia-na-unishtozhenieto
Стана малко дълго, но пък е от сърце.
От мен – приятно четене.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.