Съдът: Директорът на Агенция „Митници“ излъга, че не познава обвинен в контрабанда, а се е срещала с него

Съдът: Директорът на Агенция „Митници“ излъга, че не познава обвинен в контрабанда, а се е срещала с него
06-04-2024г.
0
Лентата

Директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова и Стефан Димитров остават в ареста, реши Софийският градски съд. По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Банкова и Стефан Димитров са обвинени за участие в организирана престъпна група. В съда трябваше да дойде и баща му – Марин Димитров, който също е обвиняем. Непосредствено преди заседанието обаче е бил откаран в „Пирогов“, съобщи съдията.

На Петя Банкова е повдигнато обвинение, че е превишила служебните си правомощия, като под влиянието на Стефан Димитров е отстранила Ангел Пейков от длъжността началник на митнически пункт „Лесово“ и го е понижила, и е назначила на негово място Мирослав Сарандев. Това се е случило в края на март тази година.

Съдът отбелязва, че в разпита си като обвиняема Банкова е отрекла да познава баща и син Димитрови, но както от доказателства от СРС-та, така и от свидетелски показания се установява, че ги познава.

По тази причина съдът не се доверява на показанията на Банкова. Освен това има снимки от срещи на Банкова със Стефан Димитров и главния секретар на МВР Живко Коцев. Съдът препоръча на прокуратурата главният секретар на МВР също да бъде привлечен като обвиняем.

Според съдия Тони Гетов не е проблем срещата на Банкова с Коцев, но е притеснително присъствието на Стефан Димитров. Още повече, че има и снимки, от които се вижда, че в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев и той поставя часовника на ръката си.

Поради тези причини приема, че може да се направи обосновано предположение, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов – Паскал са били част от организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Никола Николов е обявен за издирване.

Източник: obektivno.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.