На САЩ започва да им светва, че Русия не се шегува и че е готова да върви докрай

На САЩ започва да им светва, че Русия не се шегува и че е готова да върви докрай
20-10-2022г.
0
Юрий Борисов

Американският президент Барак Обама (2009-2017) в интервю за Fox News, широко цитирано в Русия и с малки изключения подминато от българските медии казва следното:
„Ние не трябва да казваме на украинците до докъде трябва да стигнат и какви отстъпки трябва да направят. Това си е тяхна работа. За нас като техни съюзници е важно да ги подкрепим финансово, военно и чрез нашето разузнаване. Трябва обаче да им кажем ясно и честно какво можем и какво не можем да правим. Има линии, които ние сами трябва да определим – САЩ, НАТО и др., като се има предвид, че конфликтът между Русия и Украйна може да ескалира в конфликт Русия – САЩ – НАТО“.
Струва ми се, че позицията на Обама не е просто лично мнение, а подготовка за качествена промяна в позициите на Демократическата партия. Това ще означава подготовка за рязък завой в поведението на САЩ изобщо. Обама вероятно озвучава отказ от фактическата война „САЩ - Русия“ и „невинното“ й превръщане във война „Украйна - Русия“. Явно на САЩ започва да им светва, че Русия не се шегува и че е готова да върви докрай, за да защити своето разбиране за национална сигурност. Горките украинци – вероятно ще ги „пуснат на земята“ и да се оправят както могат. Или по-точно както няма да могат.
В това интервю на Обама аз виждам началото на края на войната на територията на Украйна.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.