Тъкър Карлсън: Американците бяха обучени да мразят Путин и ще страдат за това

Тъкър Карлсън: Американците бяха обучени да мразят Путин и ще страдат за това
19-10-2022г.
0
foxnews

От деня, в който Доналд Тръмп стана президент, демократите във Вашингтон ви казаха, че е ваш патриотичен дълг да мразите Владимир Путин. Това не е предложение. Това е задължително. Всичко по-малко от омраза към Путин е предателство. Много американци са се подчинили на тази директива. Сега те послушно мразят Владимир Путин. Може би вие сте един от тях. Омразата към Путин се превърна в централна цел на американската външна политика. Това е основното, за което говорим. Сега цели кабелни канали са посветени на него. Много скоро тази омраза към Владимир Путин може да доведе САЩ до конфликт в Източна Европа.

Преди това да се случи, тъй като става доста сериозно, може би си струва да се запитате: За какво всъщност става въпрос? Защо толкова мразя Путин? Някога Путин наричал ли ме е расист? Заплашвал ли е, че ще ме уволни, защото не съм съгласен с него? Изпращал ли е в Русия всяко произведено нещо от средната класа в моя град? Той ли създаде световната пандемия, която съсипа бизнеса ми и ме държеше затворен две години? Той ли учи децата ми да прегръщат расовата дискриминация? Прави ли фентанил? Опитва ли се да потуши християнството? Той яде ли кучета?

Това са справедливи въпроси и отговорът на всички тях е отрицателен. Владимир Путин не е направил нищо от това. Тогава защо Вашингтон го мрази толкова много? Ако сте гледали новините, знаете, че Путин има граничен спор с една нация, наречена Украйна. Основното нещо, което трябва да знаем за Украйна в нашия случай е, че нейните лидери някога са изпращали милиони долари на семейството на Джо Байдън. Не е изненадващо, че Украйна сега е една от любимите страни на Байдън. Байдън обеща да защитава границите на Украйна, дори когато отваря границите ни за света. Така става. Нахлуването в Америка се нарича капитал. Нахлуването в Украйна е военно престъпление.

Тъкър Карлсън: Какво ни учи Джо Байдън в клас с темата „Русия е лоша“?

Така че с всеки изминал ден се доближаваме до някакъв вид конфликт с Русия, конфликт, който лесно може да излезе извън контрол, като се има предвид, че хората, които ни управляват, нямат фини двигателни умения, администрацията ни уверява, че това няма нищо общо с унищожаване на личните дългове на Джо Байдън към украинските олигарси. Въобще не. Това е няма никаква, ама никаква връзка.

Въпросът тук е да защитим демокрацията, а не че Украйна е демокрация. Това не е демокрация. Президентът на Украйна арестува основния си политически опонент. Той затвори вестници и телевизии, които се осмелиха да го критикуват. Така че в американски термини бихте нарекли Украйна тирания. Но Джо Байдън харесва Украйна. Така че Путин е лош, войната е добра. Как ще ви се отрази този конфликт?

Всъщност ще ви повлияе доста. Цените на енергията в Съединените щати са на път да се покачат значително, а това означава, че всичко, което купувате, ще стане много по-скъпо, от храната, която ядете, до колата, която карате, до билетите, от които се нуждаете, за да заведете семейството си на почивка това лято, ако приемем, че все още можете да си позволите ваканция дотогава. На път сте да станете измеримо по-бедни. Това не е предположение. Джо Байдън призна това.

От друга страна, вие ще спечелите важна морална победа срещу подлия стар Владимир Путин, който е много, много по-лош от Джъстин Трюдо. Просто да си знаете! Така че можете да се чувствате добре от това, защото… защото… да видим, като се замисля, защо бихте се чувствали добре от това? Изглежда като доста ужасна сделка за вас и за Съединените щати. Хънтър Байдън получава милион долара годишно от Украйна, но вече не можете да си позволите да отидете на вечеря. Това не е изгодна сделка.

И така, какво ни липсва тук? Това, което ни липсва, е голямата картина и затова Джо Байдън изпрати Камала Харис, за да ни обясни тази картина. Старата работа на Камала Харис беше да отвори границата на Америка. Тя направи това. Новата й работа е да държи границите на Украйна затворени. Камала Харис беше в Европа онзи ден, за да обясни цялата работа. Тя започна с урок по история, като запозна европейските народи с близкото си минало, което предполага, че са забравили, тъй като толкова малко от тях говорят английски. Тя започна с традиционен поздрав „слушайте, момчета“, защото това е начинът, по който говорят истинските историци и държавници. Ето я Камала, която обучава:

   Искам да кажа, слушайте, момчета, ние говорим за потенциала за война в Европа. Искам да кажа, нека наистина отделим малко време, за да разберем значението на това, за което говорим. Изминаха повече от 70 години и през тези 70 години, както споменах вчера, имаше мир и сигурност. Говорим за реалната възможност за война в Европа.

   Слушайте, момчета, вие може да сте европейци, които живеят в Европа, но не разбирате напълно последиците от войната в Европа. Това е ваш проблем. Въпросът за Европа е, че сте имали мир и сигурност повече от 70 години. Това каза Камала Харис на европейците.

И това, между другото, е вярно, ако не броим разпадането на Югославия, което причини стотици хиляди смъртни случаи през 90-те години на миналия век или съветската окупация на половината земя, която вие управлявате, с цената на стотици милиони долари. Но освен това, г-жо Линкълн, всичко е мир и сигурност в Европа. Досега. Съветите бяха добре. Но Владимир Путин е лош.

Какво правим по въпроса? Камала Харис обяснява и това.

   Съюзническите отношения са такива, че се съгласихме, че възпиращият ефект от тези санкции все още е значим, особено защото, не забравяйте също, ние все още искрено се надяваме, че има дипломатически изход от този момент и в контекста след това от факта, че този прозорец все още се отваря, макар и отворен, въпреки че напълно се стеснява, но в контекста на все още отворен дипломатически път, възпиращият ефект, който ние вярваме, има заслуги.

Разбрах това. Поемете дъх и го оставете да потъне. Ето го отново: „съгласихме се, че възпиращият ефект на тези санкции все още е значим, особено защото, не забравяйте също, ние все още искрено се надяваме, че има дипломатически изход от това в този момент и в контекста на факта, че този прозорец все още се отваря, макар и отворен, въпреки че напълно се стеснява, но в контекста на все още отворен дипломатически път, възпиращият ефект, който смятаме, че има заслуги."

Е, разбира се, че има заслуги. Единственият въпрос е за какво, по дяволите, говориш? И отговорът е, че Камала Харис няма истинска представа за какво говори. Тя дори не може да посочи посоката на това, за което говори. Устата й се отваря и предварително смлени парчета говор излизат без определен ред.

Успокояващо е да го слушате, докато не се опитате да разберете какво означава.

Както Камала Харис ни каза миналия месец: „Време е да направим това, което правехме досега, и това време е всеки ден.“ На което бихме отговорили: "Точно така, госпожице Вицепрезидент, днес е първият ден от остатъка от живота ви. Изучавай го. Обичай го. Изживей го. И докато правите това, яжте, молете се, обичайте. Можете просто да си представите реакцията на Владимир Путин на всичко това, когато сътрудник му поставя на бюрото преведен препис на забележките на Камала Харис на бюрото му. Умът на славяните е огледална зала. Вижда капани на всяко кръстовище. Очевидно Камала Харис е искала да заложи някакъв капан за руснаците тук. Думите й нямат смисъл, но тя не може да бъде по детински неясна. Америка е суперсила. Никога не би поставила сенилен човек и малоумник начело на държавата.

От друга страна, може би е така. И между другото не е само нашата страна. Преди няколко седмици руският външен министър Сергей Лавров се срещна с британския си колега Лиз Тръс. Лавров попита Тръс дали нейната страна признава руския суверенитет над Ростов и Варонис, които всъщност са части от Русия. Така че въпросът беше трик. Но Лиз Тръс, която е работила като продавачка, нямаше представа. Затова тя отговори, че Великобритания никога няма да признае тези региони за руски, въпреки факта, че те вече са руски.

Така че Лиз Тръс също няма представа за какво говори. Но и още нещо: тя не се смущаваше от това. Никой от тях не се смущава от това.

Джон Болтън знае много. От друга страна, той прекара десетилетия, отслабвайки Америка с ужасни външнополитически идеи и накара много достойни хора да бъдат убити без никаква основателна причина. И в такъв момент си мислите, че ако имаше истинска справедливост, Джон Болтън щеше да живее някъде в изолация и срам, прекарвайки дните си в изкупление.? Това бихте направили направили с него. Но той не прави това. Не. Джон Болтън се появява в MSNBC с искане за още една война, война с ядрена сила.

   - Трябва ли американските сили да влязат да защитават Украйна?

   - Е, мисля, че сега вероятно е твърде късно за това, но бих казал, че червената линия между това да си договорен съюзник на Съединените щати и да не си такъв е важна. Но въпросът, както всички въпроси като този, е дали руската инвазия и превземането на Украйна ще се отрази неблагоприятно на американската национална сигурност и тази на нейните съюзници в НАТО? Отговорът е абсолютно да. … Не действахме навреме. Мисля, че трябваше да имаме повече американски сили в Украйна, не за да се бием с руснаците, а да тренираме с украинците и да покажем на онези руски генерали, които гледат през границата и виждат американски знамена... Сега се чудя се какво означава това - Байдън премахна това, като каза, че няма да участват американски сили и не получи нищо в отмяна.

Така че единственият проблем с политиката на Джо Байдън за Украйна, казва Джон Болтън, е, че е твърде слаба. Вашите деца не се бият там в момента, сгушени и стрелящи по Путин. Да опитаме зимна война в Русия. Никой не го е правил досега, но имаме големи надежди.

Александър Виндман всъщност го изисква. За разлика от британския външен министър, Александър Виндман знае доста за Украйна. Всъщност той е роден там. Александър Виндман вярва, че имаш морално задължение да защитаваш родината сии ако не го направиш, си убиец. Той каза това по MSNBC.

   - Мисля, че тези хора, тези десни експерти и Републиканската партия, която ги подкрепя, наистина имат кръв по ръцете си, защото насърчават и примамват този вид опортюнизъм от Путин. И това не е просто обикновена реторика, сякаш можете да кажете нещо без последствия, както твърде често се случва тук, в Съединените щати. Това има реални последствия. И хората ще умрат заради това.

Да, те ще умрат. Така че вашата работа е да вземете оръжие в защита на родната страна на Александър Виндман или в противен случай сте зли, кръвта е по ръцете ви и това всъщност е нашата политика. Добре, Александър Виндман. Хванахте ни. Това е убедителен аргумент. Влизаме. Какво ще ни струва това да защитим страната, в която си роден? Е, всъщност Джо Байдън отговори на този въпрос днес. „Защитата на свободата ще ни струва определена цена тук у дома“, каза Байдън. "Трябва да бъдем честни за това." Наистина ли? Байдън продължи да очертава това, което той нарече болката от нашите санкции.


Джо Байдън: 
Прилагаме пълни блокиращи санкции на две големи руски финансови институции, VEB и тяхната военна банка. Ние прилагаме всеобхватни санкции върху суверенния дълг на Русия. Това означава, че отрязахме руското правителство от западно финансиране. Тя вече не могат да събират пари от Запада и не могат да търгуват с новия си дълг и нашите пазари или европейските пазари. Започвайки от утре и продължавайки в следващите дни, ние също така ще наложим санкции на руските елити и членовете на техните семейства, които те да споделят, както и да споделят болката от загубата на корупционните печалби на политиките на Кремъл. И поради действията на Русия, ние работим с Германия, за да гарантираме, че Северен поток 2" няма, както обещах, да продължи напред.

Така че нека оставим настрана въпроса защо някога бихте искали да затворите който и да е енергиен тръбопровод, особено когато суровият петрол доближава 100 долара за барел. Това е най-високата цена от 2014 г. насам. Това не е малко, защото имате нужда от енергия, за да живеете. Не подлежи на обсъждане. И така, как по-малко енергия помага на Съединените щати? Джо Байдън дори не намекна за отговор на това. Той не отговори на никакви въпроси. Той избяга в секундата, след като свърши да чете сценария.

В реалния живот всеки знае, че нищо няма да задържи икономиката ни по-бързо от спирането на доставките на изкопаеми горива, защото въпреки това, което може би сте чули от известни енергийни експерти като Санди Кортез, страна с 340 милиона души не може да работи с вятърни мелници и слънчеви панели. И дори да имаме достатъчно от тях, което нямаме, ние нямаме преносните линии, за да пренесем тази енергия до къщата ви, и няма да имаме още дълго време.

Така че всичко това е лъжа. Но не се притеснявайте, казва Камала Харис. Администрацията има начини да коригира скока в цените на енергията. Те го държат под контрол, защото се оказва, че Камала Харис тайно управлява световните енергийни пазари.

Не, просто се шегувам. Харис няма представа колко струва един барел петрол. Тя не знае как се измерва природният газ. Това, което тя знае, е диверсификация и това е почти всичко. Въпреки че усеща, че всичко ще стане много по-скъпо за вас. И така, да ви предупредя, тя го спомена днес.

Репортер: Президентът вече каза, че американците ще бъдат изправени пред някои икономически последици или някои трудности. Можете ли да обясните на американците с какво точно ще се сблъскат, ако това се случи?

Камала Харис: Разбира се, както президентът говори в речта си, ние сме наясно, че когато Америка отстоява своите принципи и всички неща, на които държим, това изисква понякога от нас да се се озовем в положение да понесем някакви щети. И в тази ситуация това може да се отнася до разходите за енергия, например.

И така, какви принципи се защитават тук? Ние защитаваме режим, който арестува своя основен съперник и закрива опозиционните медии. Какви принципи са заложени тук, освен възнаграждаването на покровителя на семейство Байдън?
Но поне е достатъчно честна, за да каже, че случващото се в Източна Европа може да е свързано с разходите за енергия. Това е евфемизъм за: „Желаем успех в зареждането на камиона ви през август“. Това притеснява ли Камала Харис? Може би скоро ще я притесни. Избирателите няма да го харесат през ноември. Партията ще бъде наказана.

Но въпреки това го правят. Тук спират местните енергийни тръбопроводи. Започват битка с най-големия доставчик на газ в Европа. Така че може би тук работи нещо по-голямо. Може би мислят дългосрочно. Може би не са против покачването на цените на петрола и газа. А може да има нещичко там за тях. Може би скъпата енергия би била добра за многото сделки за възобновяема енергия, в които са инвестирани техните приятели и дарители. Не знаем отговора. Знаем, че всички сме на път да страдаме.

Така че се надяваме мразенето на Владимир Путин да си е струвало.

Източник: foxnews.com

Превод за "Гласове": Георги Ванчев

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.