Дуото Плевнелиев-Паси е бойкотирано от собствените си политически представители

Дуото Плевнелиев-Паси е бойкотирано от собствените си политически представители
18-10-2022г.
0
Карлос Контрера

Дуото Плевнелиев-Паси, предложено от ГЕРБ за контактьорска двойка за коалиционни преговори, е бойкотирано от собствените си политически представители. Говоря за Продължаваме промяната и Демократична България, които са най-близо до мисленето и изказа на двамата медиатори. Петков и сие, както и ДБ май нямат интерес да сядат на масата с посредниците на Борисов. Дори митичният "евроатлантизъм" не е достатъчен да ги привлече. За сега...
Вече няма и помен от щенията за публични разговори, програми и приоритети (какъвто цирк се разигра по това време миналата година под аранжимента на дуото Петков-Василев). Нефелни опити за политическа дейност. Парламентарните партии са се окопали на няколко хълма и тотално са абдикирали от реалните теми, проблеми и възможните решения. Дори си мисля, че ходът с медиаторите имаше за цел точно това - да тласне разговорите само и единствено в "евроатлантическата" плоскост, за да се парират всякакви други теми. И сега се оказва, че евроатлантическо мнозинство има номинално, но не се понасят съставните му части. 
За пробългарско мнозинство ще почакаме, защото за сега се чуват гласове само в полза на интересите на държавата от Изток или на държавите от Запад.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.