Защо и пред кого се доказват евроатлантическите ни трубадури?

 Защо и пред кого се доказват евроатлантическите ни трубадури?
19-10-2022г.
0
Велизар Енчев

Защо ли десните партии истеризират присъствието на Митрофанова в парламента и водят „пуническа война“ с Русия? 
    Защо от ГЕРБ искат президентът на Украйна да отправи видеообръщение към новите народни представители?
    Защо и пред кого се доказват евроатлантическите ни трубадури?
    Ето защо:
    Едни – заради гузната си съвест с построяването на „Турски поток“ на българска земя с държавни милиарди. Колко са им ГАЗПРОМ-ските комисионни и опростените от Кремъл дългове,  само те си знаят. Пък и не е политкоректно, неприлично е да ги питаме. 
     Други – заради щедро платени ангажименти от външни донори. В миналия парламент от 67 депутати на президентската партия - 22-ма бяха обвързани с ABLE (Асоциацията на българските лидери и предприемачи), финансирана от фондация "Америка за България".  13 идваха от "Харвардските курсове", финансирани от фондация "Америка за България", 8 са свързани с АУБ (Американския университет България), финансиран от фондация "Америка за България", 24 лица - бизнесмени или служители на НПО-та, формално обвързани с предните лица…
    Трети – заради милионната субсидия от горната фондация, а и заради бутикови електорални резултати, които могат да им спрат задокеанското кранче. А закъде без зелена валута? Как ще оцелеят на борсата адвокати с отнети адвокатски права и без ден трудов стаж извън парламента?  
     Не знаете ли отговорите, търсете парите. 
     Сherchez l'argent
     Там е зарито кучето.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.