Мъск премахна заглавията от статиите в X

Мъск премахна заглавията от статиите в X
06-10-2023г.
0
Лентата

Социалната медия „X“, която е собственост на Илон Мъск, премахна заглавията от новинарските статии, споделени от потребителите. Много е вероятно с тези си действия Мъск още повече да влоши отношенията си с медийните групи.

Магнатът още по-рано обяви, че се бори срещу "наследените медии" като настоява, че „X“ е по-добър източник на информация. Въпреки това поне официално той заяви, че причината за промяната е "естетическа". Сега новините и другите връзки се появяват само като снимки без придружаващ текст.

Мъск пое Twitter миналата година в сделка за 44 млрд. долара и оттогава го преименува на „X“, уволни хиляди служители и си навлече критики, че е позволил на забранени теоретици на конспирацията и екстремисти да се върнат в платформата, което е накарало рекламодателите да избягат.

Той също така забрани - и възстанови на работа - различни журналисти от водещи медии, включително Washington Post и CNN, пише БГНЕС. "Вече почти не чета наследени новини", написа Мъск на 3 октомври. "Какъв е смисълът да се четат 1000 думи за нещо, което вече е публикувано в „X“ преди няколко дни?"

Източник: actualno.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.