Корнелия Нинова: Моделът ГЕРБ управлява 12 години Смолян. Иван Френкев може да го промени

Корнелия Нинова: Моделът ГЕРБ управлява 12 години Смолян. Иван Френкев може да го промени
04-10-2023г.
0
Лентата

"Тук съм, за да ви поздравя и пожелая сили, енергия и вяра за победа на тези избори. Тук съм, за да подкрепя Иван Френкев, листата за общински съветници и кандидатите ни за населени места, защото те заслужават. Пред вас са хора с опит, с по няколко мандата, но и много млади. Една чудесна смес от енергия и мъдрост. Провеждаме тези избори при една много сложна ситуация в страната. През 2020-та година народът се вдигна на протести, изля енергията си по площадите и искаше промяна на модела ГЕРБ. Промяна на политиката на Бойко Борисов, който за 12 години зароби държавата и ни превърна в най-бедната, най-бързо изчезващата с най-лошо здравеопазване и образование, както и с най-висока корупция страна." Тази енергия от протестите беше предадена и пропиляна. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от Смолян.

Лидерът на социалистите определи събитията около днешните преговори с енергетиците като фарс. 

"Това не бяха разговори за решаване на проблеми, а такива за укротяване на протеста. Вътре се караха и обиждаха, а целта е да се тушира протеста и да се приберат хората от улиците. Да се разпределят задкулисно парите от Плана за възстановяване и устойчивост, без никаква грижа за работни места и бъдещето на енергетиката. Това не е проблем само за 20 000 работни места, това е проблем на национална сигурност, защото е проблем на енергийната сигурност на страната. Затварянето на мините по начин, по който са го предвидили и Плана за възстановяване е голям кръст върху енергетиката – заедно с останалите проблеми, които имаме в енергийния сектор. Това обрича България на внос на енергия и на незнайно колко високи цена", добави тя.

"Разбрах, че са постигнало някакво споразумение все пак управляващите и протестиращите. Нека го видим, но ние държим на нашето и предлагаме единственото възможно решение. Парламентът да приеме решение, че ще се оттегли този план и ще иска месечна отсрочка, за да може през това време да се подготви друг вариант на Плана. Има такава възможност. Това са исканията на протестиращите, които ние припознахме и ги внасяме в Народното събрание. Каквото и да са подписали или решили днес, ако то не се институционализира през решение на НС – това ще остане един празен лист и пак ще излъжат хората. Преди 2 седмици те бяха пред МС, уж се споразумяха. Прибраха ги, за да няма протести и знаем какво стана след 2 седмици. Опасявам се, че сега отново ще ги излъжат. Единственият начин е да подкрепят нашето решение, което да мине през решение на НС, защото това го прави задължително за Министерски съвет", коментира Нинова и определи като един хвърчащ лист подписаното по-рано от премиера Денков.

По думите й ни очакват едни сложни местни избори заради състоянието и кризите, в които се намира държавата ни. 

"Те не стихват – първо бяха земеделци, сега енергетици. За нас обаче е важно, че през цялото време ние оставаме като партия и нашите кандидати – единствената алтернатива на това, което се случва. Защото не се изкушихме да влезем в колаборация със задкулисието, да влезем в сглобката. Останахме опозиция, която предлага алтернатива. Вярвам, че това ще стане и на местните избори. Дългогодишното управление на ГЕРБ се пренесе от национално равнище в общините. Има общини феодални имения – така е и в Смолян, където има нужда от кардинална промяна. Нашият кандидат за кмет Иван Френкев е млад, образован и необременен от негативите на управлението човек. Подготвен е и като общински съветник, където доказа, че се грижи за жителите на Смолян. Подготвен и като държавник, защото беше председател на КЗП – познава отблизо и решава проблемите на хората. Има хубава, млада и енергична листа с много ясна програма и познава проблемите на града и какво трябва да се направи. Вярвам, че този път промяната ще стане отдолу", уточни председателят на Българската социалистическа партия.

"За нас трябва да се разгради модела на управление на ГЕРБ. Не можа да стане на върха след парламентарните избори, защото ПП предадоха протестите на хората и вярата им за промяна. Промяната трябва да дойде отдолу. Нека хората да се събудят и видят коя е партията и кои са кандидатите, които през годините са доказали, че се взимат правилни решения и се грижат за тях. БСП е единствената алтернатива в Смолян. Всички други или са в момента или са били в прегръдката на ГЕРБ, за която знаем, че е смъртоносна. Ние устояхме на тези изкушения и вярвам, че хората ще оценят нашата алтернатива", допълни Нинова.

„Основата на ГЕРБ и бойковата власт са кметовете и общинските съветници . И тук в Смолян също. Това са феодални имения, общини с назначения и преследвания на хора с друго мислене. С обръчи от фирми и кражби от обществени поръчки. Това е новото робство на българския народ – през местната власт. И затова е време това сега да се промени. Загубят ли опората в общините те няма да имат тази сила на върха. Няма да имат силата, с която се опитват да ни вкарват във война. Няма да имат хъса, с който предадоха българското земеделие, когато се съгласиха на вноса от Украйна. Когато предадоха българската енергетика като продадоха двата реактора от Белене. Отмениха дерогацията за внос на петрол, на път са да затворят мините – ще внасяме и плащаме ток двойно", обобщи лидерът на социалистите за предателствата на управляващата сглобка.

"Ето тази сила, арогантност и агресия ще загубят, ако успеем да победим на местните избори. Претендирам, че сме единствената алтернатива, защото всички други са били или в момента са част от тази сглобка. Ще водим тази битка и сега е ключовия момент. Обединете се да подкрепим партията в този избор, защото Иван има шанс. В КЗП той започна една от най-смелите битки и неслучайно пръв го уволниха от служебния кабинет на президента Радев. Защото заедно се изправихме срещу райския газ, който и до ден днешен трови децата ни. А само милионери и обръчи от фирми внасят тази отрова за децата ни. Той се изправи срещу увеличените такси на мобилните оператори и още много други, за които се иска смелост. Смолян заслужава тази промяна след 12 години узурпация на ГЕРБ. И това отново зависи от нас. Трябва да обединим партията и да победим. Аз вярвам в успеха. Това ще бъде за доброто на всеки един дом", каза в заключение Корнелия Нинова.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.