Капиталово робство

Капиталово робство
07-01-2023г.
0
Персефона Коре

С приемането на еврото в Хърватия виждаме това, което ни чака нас тук при същия сценарий.

Хърватия призовавала търговците да регулират цените си и да не спекулират, ама ще има да духа супата Хърватия, защото при капитализма търговецът е шеф дори на държавата и няма как да го изгониш вече от храма, защото храмът се е свел до мол, в който господства печелбарството, но не и милосърдието и грижата за слабия. 

Ако искате търговците да слушат и да не спекулират, не ги молите, а използвайте инструменти за държавна намеса в търговията, а въобще и във всяка друга сфера. 

Само че едрият капитал няма как да ви го позволи, защото главна негова цел при демократичното общество е да използва олигофрени, които да управлява, държейки цялата държавна власт. Да, модерната демокрация никак не лежи в ръцете на народа и за да не го разбере той това просто му се хвърлят капиталови огризки, за да седи мирен и послушен. 

Желанието да консумираш, сведено до съвременното примитивно ниво, е чудесна залъгалка за олигофрени, които си мислят, че имайки нещичко в банката и в гаража, всъщност са господари на собствената си съдба.

И това щеше толкова да ги обижда, ако имаха интелектуалният заряд да го разберат и вместо двигател на това капиталово робство, да бъдат негов противовес. 

А когато ни доскучае празният ни живот, винаги може да се огъзим малко повече на системата, за да си купим новият айфон за утеха.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.