Невидими точки превъзходство

Невидими точки превъзходство
06-01-2023г.
0
Дахер Ламот

Днес и утре милиони хора празнуват Рождество Христово. Като почнем от някои от най-старите християни, египетските копти, етиопските християни (най-старата илюстрирана библия е открита в Етиопия), най-старата християнска нация в света, Армения, и завършим с руснаци, сърби, грузинци и т.н. 

През последните години, обаче, много от нашите жълтопаветни "интелектуалци" свръзваха православието с Русия и комунизма. Днес са твърде заети да се надпреварват всички непрекъснато да лепват на всяко нещо етикета "ама то е социалистическо"  и колко са погнусени от него, сякаш получават така невидими точки превъзходство. 

Ето, преди няколко дни почина един голям художник - Любен Зидаров. Само преди 2-3 години една "високоинтелектулна" инфлуенсърка изрева и опищя света, само защото новите корици на Хари Потър бяха направени от г-н  Зидаров. Макар самата Роулинг да ги е одобрила и харесала.  Като малка социалистическото му изкуство й нанесло незаличими травми, съсипал й детството, щото много книги чела. Какви по-точно? Така като я гледам, най-вероятно книжки за оцветяване. Реването после беше продължено от гвардията й от паветна буржоа с интелект на корен квадратен от кухненски шкаф. 

После същата влезе в парламента и попита обкръжението си изключително важен въпрос, върху който са мислили години наред Шопенхауер и Кант, а именно "с каква чанта да иде на първия си работен ден". Направо дори Исаак Нютон щеше да се почувства като интелектуално джудже, макар още ненавършил 26 години вече да е революционирал цялата механика. 

Спомням си как и с погнуса тези хора гледаха на българските носии, на ваденето на христовия кръст и на всичко, което напомня нещо на народност и традиции. Като недостижима буржоа ги гледаше като на племенни примитивизми. 

Днес те са заети изцяло да ореват техен партиен лидер и песничка някаква, аз с глупости не се занимавам, затова честитя Йордановден, Ивановден, Коледа на всички празнуващи. 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.