Ако не беше на наш гръб, късата памет на политиците ни щеше да е забавна

Ако не беше на наш гръб, късата памет на политиците ни щеше да е забавна
07-01-2023г.
0
Николай Колев

Ако не беше на наш гръб, късата памет на политиците ни щеше да е забавна.
Бойко Борисов на площадката на АЕЦ "Белене" през 2010 г., когато заяви, че "ето този гьол е струвал на държавата досега 800 млн. лева". Има една дупка и много похарчени пари, затова рано или късно прокуратурата ще повдигне обвинения. 
17.02.2010Премиерът Бойко Борисов потвърди, че правителството продължава да работи по проекта за АЕЦ "Белене".
"
Панорама" 08.04.2011
Бойко Борисов за апокалипсиса, ако няма АЕЦ "Белене" 
08 Окт. 2019 За Бойко Борисов АЕЦ "Белене" вече е красив проект, руските реактори са български, а в довършването на централата може да участва пъстър консорциум, в който "Росатом" си партнира с фирми от САЩ, Франция и Германия.
10 Sep 2020                По време на Черноморския енергиен форум, който се провежда в София, премиерът Бойко Борисов заяви, че спирането на проекта АЕЦ “Белене” ще бъде популизъм, тъй като България ще трябва да плати огромни неустойки. Министър-председателят застана твърдо зад руския енергиен проект с думите: „Не се толерира правителство, което се отмята от договорите на предишното".
12.08.2016 г      Българското правителство обмисля варианти за проекта АЕЦ „Белене“, като е възможно електроцентралата да бъде построена, ако се намери частен инвеститор. Това каза в ефира на Нова ТВ българският премиер Бойко Борисов.
26 февруари 2018  Борисов предлага АЕЦ "Белене" да се изгради като общ балкански проект
26.07.2018    Министър-председателят информира руската страна за решенията на Народното събрание и на Министерския съвет за възобновяване на дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ „Белене“.
04/03/2019 Медведев и Борисов обсъдиха строителството на АЕЦ "Белене" и газовия хъб
   12 окт 09Бългapия пoĸaни фpeнcĸитe ĸoмпaнии дa ce вĸлючaт ĸaтo инвecтитopи в AEЦ "Бeлeнe". Toвa cтaнa пo вpeмe нa пoнeдeлнишĸaтa cpeщa мeждy пpeмиepa Бoйĸo Бopиcoв и фpeнcĸия мy ĸoлeгa Фpaнcoa Фийoн.
Съсипването на българската енергетика започна по времето още на „Мадам Йес“. Меглена Кунева закри напълно необосновано реактори в атомната централа. Малко по-късно в Румъния построиха своя. Да знаете откъде ще идва ток, ако закъсаме.
20.01.2021 БОРИСОВ ОКОНЧАТЕЛНО СПРЯ АЕЦ "БЕЛЕНЕ", ПРАВИ "КОЗЛОДУЙ" 7

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.