Хоризонтът на това коалиционно управление между ГЕРБ и Промяната не е дълъг

Хоризонтът на това коалиционно управление между ГЕРБ и Промяната не е дълъг
22-06-2023г.
0
Карлос Контрера

Политическата стабилност била заплашена, рекъл Кирил Петков в Парламента. Къде е я видя тая стабилност Петков не знам... 

Къде видя и "политическа" при положение, че в момента се говори само за пари и постове, нежели да има наченки за каквато и да е политика.

Кирил Петков е недоволен от т.нар. плаващи мнозинства в Народното събрание на ГЕРБ. Подобна реакция говори за чутовно политическо дилетантство. Управляваш с гласовете на най-голямата парламентарна група, завзел си цялата изпълнителна власт с 60 и няколко депутати, нямаш коалиционно споразумение, дал си на най-голямата група в Парламента едно министерство, а се чудиш защо по определени въпроси първите търсят подкрепа другаде. 

Наистина трябва да си тотален политически нефелник, за да смяташ, че ще седят и заради хубавите ти кафяви очи няма да преговарят и с другите групи за подкрепа на едно или друго предложение в Парламента. 

Хоризонтът на това коалиционно управление между ГЕРБ и Промяната не е дълъг, точно защото няма политическа перспектива и съдържание. А то се постига с подробно разписано споразумение, разпределение на отговорността и тежестта в изпълнителната власт и с приоритети. Последните се формулират на база програмите на участващите и подкрепящи управлението коалиционни партньори. Като нямаш нищо от това, може да се сърдиш само на себе си, че сам си се набутал в подобна схема.

Есента, на местните избори, ще бъдем свидетели на същите детински и нефелни опити на Промяната и ДБ да се набутат в управлението на София. 

Сигурно е, че барнат ли кмет и мнозинство в СОС, ще доведат бързо столицата до абсолютно същия батак, в който набутаха държавата. Кирил Петков и компания са опасни с безмерната си политическа наивност, глупост и самонадеяност, силно примесена с арогантност в големи количества!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.