Докога тези хора ще ни правят на луди при очевидното си безобразие?

Докога тези хора ще ни правят на луди при очевидното си безобразие?
24-06-2023г.
0
Явор Дачков

Борисов предлагаше на “Промяната” коалиция по германски модел и разписано споразумение от ден първи, след като станаха ясни резултатите от изборите. 

Кирил и Асен казаха, че никога няма да влязат под каквато и да е форма в едно управление с ГЕРБ. 

Днес те управляват с парламентарната подкрепа на ГЕРБ и искат разписано споразумение с тях. 

Едно от исканията им е напълно абсурдно и противозаконно - забрана на референдума на “Възраждане”, който трябва да се проведе, защото отговаря на всички законови изисквания, а искането на “Промяната” е брутално нарушение на закона. 

Към тези техни безумия ще си позволя да добавя и един жълт елемент, провокиран от самите тях - защо никой не иска ДНК от Кирил Петков, след като стана очевидно, че има близост с Лена Бориславова. И ще добавя, че нещата от държавна гледна точка въобще не са жълти, защото тази жена управляваше правителството и парламената едновременно по време на управлението на ПП и БСП и това го знаят всички. 

Тя и формално работеше за премиера, докато се афишира официално като годеница за и.д. председателя на парламента. 

Тук всички законови клишета за конфликт на интереси отиват в коша, но все пак - защо при всички тези предпоставки за очевиден скандал и видеото, от което се вижда, че Бориславова и Петков влизат в неделя сутрин в апартамент под наем, докато той е министър, а тя негов служител, журналистите не искат от Кирил Петков да даде ДНК. 

Тук само ще маркирам темата за договора с държавната ББР, който Кирил Петков направи за Лена, веднага след като стана принципал като служебен министър на икономиката. Договорът беше за 15 000 лева на месец. 

Та се питам докога тези хора ще ни правят на луди при очевидното си безобразие? Лично за мен това е битово мазало с Харвард за смокинов лист. 

И да - кога журналистите ще се осмелят да питат и Кирил Петков за ДНК, така както питат смело Борисов, след като падна от власт.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.