Български парадокс

Български парадокс
16-12-2022г.
0
Явор Дачков

Български парадокс. 

Гледам по "Панорама" Кулябин. Много добър руски театрален режисьор, банален либерал, антипутинист и прочие. 

Направил е "Нора" на Ибсен в Народния театър. Познавачи, които са гледали "Нора", казват, че е много добър и модерен театър, който счупва българските граници и отваря сцената за друго ниво на развитието на това изкуство. 

Знаете ли кой покани Кулябин тук? Сегашният директор Васил Василев, който е охулван в момента от всички умни и красиви, които въобще не обръщаха внимание на Народния театър допреди година, защото по принцип не се интересуват от изкуство, ако не е АББА или Анди Уорхол:). 

Сегашният директор само за половин година успя да привлече на българска сцена всякакви световни руски имена, които са избягали заради войната в Украйна. 

Меки глуповати интелектуалци в собствен нарцистичен сос, изморителна гледка:). 

Васил Василев директор на Народният театър превърна сцената му в истинско театрално събитие (не по моя вкус с тези антипутинстки либерали, но това няма никакво значение) и точно онези, които трябваше да го подкрепят, тръгнаха да го свалят в защита на Сашо Морфов, който поставя в Русия от 20 години и се е срастнал с путинисткия режим (което много ми харесва), защото там изкуството е държавна политика. 

Умните и красивите са неинтелигентни хора, които работят срещу собствения си интерес. 

От глупост, нарцисизъм и липса на всякакъв усет към културата. Всъщност от дълбока вулгарност. 

Тези хора, които имат най-големите претенции нямат никакъв усет за културата и това е едно от най-удивителните неща, които разбрах за тях след дългогодишен опит.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.