Ангел Георгиев, "Възраждане": Мария Габриел и сие пожертваха Милан Димитров, заплашен от доживотен затвор в САЩ, за да угодят на задокеанските си господари

Ангел Георгиев,
23-10-2023г.
0
Лентата

"Случаят с Милан Димитров е пародия на правосъдие в 21 век, когато очакваме, че Европейският съюз е гарант за истинско правосъдие и ние не живеем в тоталитарен режим. Действителността се разминава с теорията. Действителността е такава, че всеки един българин е застрашен да прекара остатъка от живота си в американски затвор, защото е нарочен за руски шпионин. Единственото „прегрешение“ на Милан Димитров е, че майка му е рускиня и той има руски паспорт. Ако в 21 век някой може да бъде съден за руски паспорт и майка рускиня, по-добре да демонтираме тези евроатлантически ценности." Това каза пред "Гласове" кандидатът за кмет на Пловдив от "Възраждане" Ангел Георгиев.

Според него българските институции не са направили нищо за да помогнат на несправедливо обвинения българин, а точно обратното: "Българските институции обаче не се вълнуват, а не се вълнуват, защото са зависими от американските си господари, защото не желаят да си създават проблеми или, иначе казано, не желаят да се застъпят за един български гражданин. Готови са да го жертват в името на това да имат възможно най-добри отношения с всички представители на американската държава. "

Ангел Георгиев е на мнение, че е само въпрос на време "Възраждане" да стане първа политическа сила: "Ако положението в нашата страна беше що-годе нормално ние в момента може би нямаше да сме политици по неволя. Да речем Костадин Костадинов можеше да е директор на музей - това което той обича да прави и това за което е учил. Но на нас ни се наложи да влезем в политиката точно заради това грандиозно разминаване между дела и думи и заради това че българските партии реално работят срещу българския национален интерес."

- Г-н Георгиев, последната седмица българското правителство изглежда доста загрижено за съдбата на сънародниците ни в Израел, праща самолети за евакуация, дава брифинги за броя и състоянието им. На този фон един българин, който от месеци лежи в гръцки затвор най-вероятно ще бъде екстрадиран в САЩ по абсурдни обвинения, е изоставен от институциите у нас. Става въпрос за Милан Димитров, заплашен от 80 години затвор зад океана заради измислена колаборация с Русия.

- Не само в този конкретен случай, но и като цяло, има изключително голямо лицемерие от страна на властите. Когато те могат да използват определен случай в своя изгода и когато евроатлантическите кръгове имат интерес, те реагират. Когато обаче животът на един обикновен българин, който е абсолютно невинен, е застрашен от доживотен затвор, но това не влиза в така наречените евроатлантически планове и прерогативи на настоящата власт, тя не просто е лицемерна, тя не просто мълчи, тя не просто бездейства, а съдейства затова този наш сънародник да изгние, да прекара остатъка от дните си в затвора. Това е цинично, вулгарно и показателно, че ни управлява едно престъпно правителство, което нехае за българските граждани. Него го интересува единствено това което му спускат и му нареждат неговите т. нар. задокеански партньори. В случая с Милан Димитров имаме и друг случай, имплементиран вътре с него, и то е това че на Милан Димитров му е повдигнато обвинение че е извършил шпионска дейност и незаконна търговия на забранено оборудване, което може едва ли не да се използва в полза на Русия спрямо Украйна. Няма абсолютно нищо вярно, но едно такова обвинение е щета и петно върху международния имидж на България. Забележете това проевроатлантическо, пронатовско правителство, антируско правителство не прави абсолютно нищо това петно върху името на България да го измие. Напротив то мълчи. А когато се случи атентатът срещу Кримския мост, всички от министър-председателя надолу по веригата министри, институции обясняваха как няма никаква връзка и няма българско участие. Става дума за един абсолютно лицемерен двоен стандарт.

- Вие следите в детайли делото в Гърция срещу Милан Димитров. Има ли нови детайли по искането на САЩ за екстрадицията му?

- Милан Димитров е с повдигнати обвинения, някои от които, забележете, изтекли по давност, за незаконна търговия с Русия на компоненти, които били с двойна употреба и могат да се използват от Москва във военните действия. Това са абсурдни неща, първо защото тези елементи не са годни, второ те въобще не са стигнали до Русия поради простота причина, че фирмата няма документи, с които да изнесе това оборудване. Независимо от това американската държава повдига четири обвинения, стъпвайки на това че някакъв представител на американското министерство на търговията бил провел процесуално следствени действия в София. Забележете, те вече имат право на наша територия да извършват разпити на свидетели и разследвания. Т.е. те ни изземат суверенитет, а от българска държава няма никаква реакция. Има бюлетина от Интерпол за задържане на Милан Димитров, в която България нарочно не фигурира, Милан Димитров спокойно се придвижва навсякъде в България, без никой да го търси, отива с приятел в Гърция и там бива арестуван. Разбира че има четири обвинения, както казах за измама на американската държава, пране на пари, шпионска дейност и незаконна търговия с Руската Федерация. Както казах, някой от обвиненията се изтекли по давност -  предявени са за време, в което той не е работил във въпросната компания. Въобще обвинението е съшито с бели конци, въпреки това всички български институции мълчат. Ние съдействахме на близките на Милан Димитров като помогнахме по всички възможни начини на неговите адвокати, проведохме редица срещи, включително с министър Мария Габриел като в крайна сметка тя не направи нищо до момента. Разговаряхме с министър на правосъдието Атанас Славов – абсолютно никаква реакция. С представители на МВР, с прокуратурата, имах и лична среща с председателя на ДАНС по въпроса. В крайна сметка нито една институция не съдейства да бъде установена истината. По тази логика всеки един българин може да пътува в чужбина, да бъде задържан и да трябва да доказва, че е невинен. Това е правен абсурд и крещяща несправедливост. Българските институции обаче не се вълнуват, а не се вълнуват, защото са зависими от американските си господари, защото не желаят да си създават проблеми или, иначе казано, не желаят да се застъпят за един български гражданин. Готови са да го жертват в името на това да имат възможно най-добри отношения с всички представители на американската държава. Ние от “Възраждане” имаме точно обратната философия - всеки един български гражданин е ценен и всеки един българин заслужава подкрепа и помощ от българската държава, особено при положение, че е невинен.

- Колко време вече Милан Димитров лежи в гръцки затвор и какво е състоянието му?

- Вече около 10 месеца се намира на територията на Гърция. Има редица заболявания, няма медикаменти, няма лекарства. Спи с апарат за дишане, който му беше осигурен след месеци, за който нямаше доскоро и кислородна вода. Не му се дават никакви хапчета, грижата за здравето му е абсолютно нула. Условията в гръцките затвори са потресаващи - никакви хигиенни изисквания не се спазват, мизерията е уникална и никой, подчертавам, абсолютно нищо не прави по въпроса. За първи път бях на дело за екстрадицията на Милан Димитров на 1 септември и чак на следващото дело, след почти един месец, дойде представител на българската държава в лицето на консула. Българската държава беше абдикирала и единствено заради това, че ние повдигнахме случая, им се наложи да изпратят консула. Но до там. В момента имаме едно МВнР, което не е външно министерство на България, а което е придатък на политиката водена от САЩ и от ЕС, т. е. тяхна маша, която не защитава българите никъде по света. А би трябвало това да е основната функция на това ведомство. Затова казвам, че в момента институциите не защитават българския народ. Те нехаят за него и такива случаи може да има много. Може би в случая с Милан Димитров е един от първите.

- На срещата ви с Мария Габриел, която бе медийно отразена, тя пое ангажимент към близките на българина да се заеме със случая и да си послужи с познатите дипломатически похвати, за да съдейства за връщането в България на Милан Димитров.

- Да ние показахме самите електронни компоненти, за които Милан Димитров е заплащат от 80 години затвор в САЩ. На брифинг в Народното събрание вашите колеги журналисти ги снимаха и въпреки това от външно министерство и Мария няма абсолютно никаква помощ нито чрез дипломатически способи, нито по друг начин. Абсолютно нищо. В крайна сметка трябваше да се ангажират да осъществят дипломатически контакт с представители на американската държава, които да дойдат и да видят че в София тези компоненти са налични в офиса, където работи Милан Димитров, неговия брат и неговия баща. Никой от страна на американската държава не дойде, за да види, че наистина тези компоненти са там. В момента на Милан Димитров му се налага да доказва, че е невинен. Искахме да представим и самите заготовки за рампамет и да ги покажем на гръцкия съд, но не пожелаха да ги видят, една от съдийките буквално спеше. Това е една пародия на правосъдие и то пародия на правосъдие в 21 век, когато очакваме, че Европейският съюз е гарант за истинско правосъдие, а не сме в тоталитарен режим. На практика обаче действителността се разминава с теорията. Действителността е такава, че всеки един българин е застрашен да прекара остатъка от живота си в американски затвор, защото е нарочен за руски шпионин. Единственото „прегрешение“ на Милан Димитров е, че майка му е рускиня и той има руски паспорт. Ако в 21 век някой може да бъде съден за руски паспорт и майка рускиня, по-добре да демонтираме тези евроатлантически ценности.

- Има ли надежда българската държава да помогне на Милан Димитров в последния момент?

- Според мен, това което видяхме досега не дава надежда, че тези институции при това управление биха помогнали. Затова и ние твърдим, че това правителство е вредно и антибългарско. Управляващата ни сглобка трябва да бъде демонтирана час по скоро, да бъде свален от власт, защото те съсипват енергетиката на страната и са готови да ни хвърлят в невиждана криза, какво остава за Милан Димитров. За тях той е поредната пешка, която са готови да жертват без да им мигне окото, в името на това да си осигурят комфорт и да изпълнят нарежданията на евроатлантическите си партньори.

Срещу цялата тази несправедливост се обявяваме ние от „Възраждане“. Затова и създадохме партията, за да имаме политически инструмент, с който да говорят, това което правят и да правят, това което говорят. Това е и големият дефицит в родната политика. Всички формации стартират с добри думи, добри намерени, но когато трябва да ги изпълняват нещо в тях се пречупва - влизат в сглобки, стават патерици. Това трябва да бъде спряно незабавно.

- Виждате ли връзка между случая на Милан Димитров и обвинените във Великобритания петима българи за шпионаж?

- Връзката, която виждам е, че се търси всеки удобен повод да се хвърли петно върху България бива използван. Помните, че в началото имаше опити тези хора да бъдат представени като членове или поне симпатизанти на „Възраждане“. Този опит се провали, но показва, че за управляващите и техните задокеански господари няма забранени неща. Нашата позиция на „Възраждане“ е изключително балансирана. Ние не искаме България да взима по никакъв начин, никакво участие в никакви военни действия. Не подкрепяме никакви военни конфликти и съответно искаме да не бъдат предоставяни оръжия. Сега управляващите твърдят, че са миролюбиво настроени и даряват оръжие. Това е една пародия, която е крайно време да спре. Това е всичко друго но не и демокрация.

- Имате ли усещането че българските граждани споделят вашите позиции и ще проличи ли това на резултатите на местните избори?

- То вече се отразява. Косвено това създаде „Възраждане“. Ако положението в нашата страна беше що-годе нормално ние в момента може би нямаше да сме политици по неволя. Да речем Костадин Костадинов можеше да е директор на музей - това което той обича да прави и това за което е учил. Но на нас ни се наложи да влезем в политиката точно заради това грандиозно разминаване между дела и думи и заради това че българските партии реално работят срещу българския национален интерес. Ние в момента виждаме как сегашната политическа система, по начина по който е създадена, агонизира, виждаме че им се наложи да правят абсурдни сглобки само и само да не допускат “Възраждане” да продължи да расте и да не отидем на нови избори. Единствено въпрос на време е “Възраждане” да стане първа политическа сила. Най-интересното е че управляващите все едно работят с всички сили  и средства точно за това. Българския народ ще им покаже червен картон. Постепенно това ще продължи и сега на местните избори и съответно на следващите предсрочни парламентарни избори и също на евроизборите догодина. Ние в момента наблюдаваме агонията на т. нар. партии на  статуквото в България.

- Вие сте кандидат за кмет на Пловдив от “Възраждане”. Какво е разположението на силите в града?

-  В момента никой не можа да отговори на този въпрос. Липсват социологически проучвания, може би именно за да скрият всъщност колко грандиозен растеж има „Възраждане“. Битката за Пловдив ще бъде изключително, ние имаме много големи шансове както балотаж, така и за за районни кметове. Имаме шансове да имаме голям брой общински съветници, така че призовавам всички, които не са съгласни съ досегашното разрушително управление на ГЕРБ в Пловдив, да гласуват доверие на “Възраждане”. За никого не е тайна, че Пловдив е потопен в едно корупционно блато точно от управлението на ГЕРБ. Трябва да спрем тази катастрофална корупция, за да може да има повече средства за гражданите, повече проекти за гражданите и трябва да оставим бизнеса да диша, който в момента управляващите използват като една съобразна корупционна партийна касичка. Този порочен модел трябва да бъде съсечен на 29 октомври. Призоваваме гражданите да направят това с бюлетина номер 42 за „Възраждане“.

- Борбата с този порочен модел и корупцията в общината ли ще бъде ваш основен приоритет?

- Борбата с корупцията и контролът. В момента общината не извършва никакъв контрол. Например, градският транспорт. В най-големите горещини една четвърт от автобусите возеха гражданите без климатици и нямаше никакъв контрол. Това е една порочна практика, която трябва да спре. Липсата на контрол е навсякъде в Пловдив и това се вижда от всички жители на града. Виждат транспортния хаос – символ на фиаското на ГЕРБ, виждат как не достигат местата в яслите и детските градини. Със средствата, с които може да се построят две градини се прави една и се отделят средства за корупция. Този вреден модел ние сме се заели да унищожим и да демонтираме, да го унищожим чрез гласуване, и призоваваме гражданите да ни подкрепят в тази нелека задача.

- Последен въпрос, ако позволите. Според вас възможна ли е манипулация на резултатите от местните избори?

- Ние очакваме такава манипулация, защото вече се е случвало. Всички знаем за видео клипове, в които висши партийни функционери от ГЕРБ обясняват как се манипулират изборите. Всеки може да ги гледа, клиповете са достъпни и до днес. Но този път “Възраждане” има представители във всяка седмица и ще се борим с всички сили да не допуснем манипулация на изборите. Най-важното е гражданите да не допускат манипулации на изборите като гласуват, дори и да не е за нас. Само така купеният и корпоративният вот няма да имат тежест. А ако преценят да гласуват доверие на “Възраждане” с бюлетина номер 42, за да може да разбием престъпното статукво, което е овладяло Пловдив и България.

Източник: Гласове

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.