Борисов в Русе: Било каквото било, вече ще бъде, както беше!

Борисов в Русе: Било каквото било, вече ще бъде, както беше!
21-10-2023г.
0
Лентата

"Тук знайни и незнайни олигарси да ми дават оценка, няма да стане. Било, каквото било. Вече ще бъде, както беше". Това заяви Бойко Борисов на предизборна среща в Русе.

Уважаеми русенци, три години спахте. Осигурих ви парите, а нямате път. Кой ви е виновен? Къде ви е летището? Това забравихте ли го? Прогресивна общественост. И накрая - 4 часа път. Ни летище, ни мост, ни път. Къде ви е понтона? Три години го правиха - няма го", заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към ПП-ДБ: "Малко срам да имат! Три години нищо. Нито магистрала, нито летище, нито понтон! Тука знайни и незнайни олигарси да ми дават оценка. Било каквото било, вече ще бъде, както беше", подчерта той.

"Кандидатите на ПП имаха министър на транспорта. Къде ви е транспортът? Освен километричните опашки и тирове. Електронните технологии - къде са ви? И на съобщенията, при които "Български пощи" си заминаха при това управление", отбеляза Борисов.

Във връзка с 3% дефицит при управлението на ПП Борисов заяви: "Всичко това минава през джоба ни. Бяхме най-голям износител на ток и на оръжие по времето на госпожа Нинова. Те имаха всички възможности, нас ни нямаше, ние бяхме в арестите. Никой не им пречеше. Резултатите са нула". „Чух софийският кандидат за кмет Терзиев, който се обърна към Хекимян, че София била събрала 90 милиона от данъци. А Десислава Атанасова казва, че София не е събрала 1 милиард данъци. Хвали се с нещо, което не е направил. И той пита Хекимян що София не ги е събрал“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„Докато си говорим всичко това, в Израел и Палестина гинат невинни хора. „Хамас“ направи ужасен терористичен акт. Войната в Украйна става все по-кръвопролитна. Стотици хиляди загинаха и това е 21 век“, посочи Борисов.

"Между първо и второ четене си пробутаха един текст, който ни скарва с всички съседи. Не сме се съгласявали да разваляме добросъседството с Турция, Унгария, Словакия, Австрия. Защото от две от тях зависим пряко за Шенген", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Докато ни чегъртахте, ГЕРБ бях само аз, но сега, ако им попаднете в ръчичките без мене, на тези криви хора - ще ви попилеят, вярвайте ми“, обърна се лидерът на ГЕРБ към опонентите си. „Нямат респекта и уважението, нямат страх и от посолството дори. И когато знаеха, че е несправедливо, че със сърце и душа са работили, за градовете, за държавата си, платени вътрешни и външни олигарси нанесоха тази щета. Ако днешният проблем с електронните рецепти беше по времето на министър Десислава Атанасова, тя нямаше да остане... Само заради медиите казвам - в Министерство на здравеопазването ГЕРБ няма и зам.-министър дори. 100% на ПП и ДБ, плюс шефа на НЗОК, пак излъчен от тях. Така че като не искат да разясняват, хората да си направят изводи. Ако аз бях в Русе, единственото, което щях да направя, е да върна кмет на ГЕРБ, за да се довършат нещата, които до момента не се случиха", заяви Бойко Борисов.

Той допълни, че Русия няма по-голям приятел от ПП и ДБ, защото над 6 милиарда от българския джоб са отишли към Руската федерация: "И доказателство за това се намира в Националния статистически институт. Към днешна дерогация има, и бензинът и нафтата минаха три лева. Пък който иска да си подаде оставката за това, че искаме да върнем парите на българите и да не отиват в посока Руската федерация, нека си я подава".

Източник: novini.bg

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.