Все повече възрастни хора са изоставяни от семействата си в болници

Все повече възрастни хора са изоставяни от семействата си в болници
19-10-2023г.
0
Лентата

Университетската болница за активно лечение „Царица Йоанна – ИСУЛ” сигнализира - все повече възрастни хора са изоставени от семействата си в лечебното заведение и те остават без дом и подкрепа.

Настаняването в социално заведение е дълга процедура, а през това време медицинските специалисти поемат грижата за хората. Междувременно пък хосписи и частни домове са непосилни за финансовите възможности на пациентите. 

Изоставени. Самотни. Без подслон. Това са хората, които никой не иска. Забравени от своите близки, те престояват понякога повече от месец в клиниките и отделенията на ИСУЛ. Лечението им отдавна е приключило, но продължават да лежат в болничните стаи, защото другият вариант е да бъдат изхвърлени на улицата. За тях лекарите от ИСУЛ са единственото им семейство. И единствените хора, на чиято грижа могат да разчитат.
Д-р Петър Герзилов (зам.-директор по медицинската дейност), доц. Любомир Цветанов (ортопед) и медицинската сестра от Клиниката по неврология, (която съвместява и длъжността социален работник) Марияна Божанова разказват, за този проблем, който вместо да се разрешава, все повече се задълбочава в последната година.

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.